Bolojane, ai soluția! Treci la treabă!

De câte ori aud cuvântul ordonanță, îmi imaginez un biet țăran adus cu arcanul la oaste, care e fată-n casa unui general de modă veche. Acum ordonanțele sunt niște emanații ale celor care ne conduc, pentru ca barca să treacă cât mai lin cu putință prin furtună. Una din ordonanțe cere primăriilor să monteze dozatoare cu dezinfectant la fiecare scară de bloc și să dezinfecteze casa scării.

Țin minte că la ora de matematică, atunci când eram în impas, înmulțeam totul și împărțeam cu 5, ca să nu zică profesorul că nu fac ceva. Ei, cam așa și cu ordonanța asta. Păi, cum vă imaginați, bibicilor, că o să supraviețuiască acele dozatoare la intrarea în casa scărilor? Nici dacă băgăm curent elecric în ele și le facem din uraniu radioactiv, tot nu le putem salva de ingeniozitatea hoților. Apoi chestia aia cu dezinfectatul scărilor, proabil nu ajută la nimic, dar hai să nu zică lumea că nu luăm nicio măsură!

Primarul Bolojan s-a plâns că nu găsește dozatoare, deci nu poate pune în aplicare odonanța militară. Deci tot eu trebuie să vin cu soluția: Luați dozatoarele cu sucuri de la TEC! Păi, dacă nici lichidul ăla de rămâneai verde pe limbă trei săptămâni nu dizolvă coronavirusul, atunci chiar că am dat de dracu’…


*
*