Retrospectiva săptămânii: Vicele de la Primărie a descoperit care sunt avantajele epidemiei

Luni

Vio către Ghiusi: „Tare mult ne-a ajutat guvernul Orban”. „Te referi la Ludovic Orban?”. „Mă refer la Viktor Orban. Ideea lui ca românii să intre în țară pe la Nădlac ne-a salvat de multe infecții. E clar că omul și-a făcut socoteala ca ”refugiații” să nu circule prin Transilvania, ca să nu-i infecteze pe-ai voștri”.

Marți

Vicele, despre avantajele epidemiei: „Dacă opream tramvaiele, era Revoluție. Acum, în sfârșit, putem să muncim în voie pe șantiere, fără blocaje în trafic”. „Înseamnă că scăpăm repede de deranj”. „La câte investiții avem, ar trebui ca molima să țină măcar doi ani”.

Miercuri

Puradel: „Mi-au venit neamurile de afară și sunt discriminate la sânge”. „Ce s-a întâmplat?”. „Se spune că romii nu vor să muncească. Păi, unii au încercat să ia niște scule de pe șantiere, iar Poliția îi acuză de furt, pe când ei de fapt vor să lucreze”.

Joi

Tanti Zoe pensionara: „La halul în care cresc prețurile la alimente, o să supraviețuiască numai cei care mănâncă puțin”. „Păi, aveți noroc, că vă antrenați încă din vremea lui Ceaușescu”. „Să mănânc puțin m-am antrenat, dar nu să respir tot mai rar”.

Vineri

Nae polițistul ne explică cum vine treaba cu zborurile: „Ați auzit că deja s-au suspendat și zborurile Tarom?”. „Crezi că e din cauza gripei?”. „Așa e. Le e teamă ca avioanele să nu se ciocnească de sistemul nostru de sănătate, care, după cum ați văzut, e în aer”.

Sâmbătă

Un politician care a făcut școala la distanță la o facultate neacreditată mi-a explicat. „Uite că acum e voie să faci învățământ la distanță! Când am făcut eu, râdeați, dar eu eram un vizionar”.

Duminică

O să ajungem în situația că singurii care vor merge la slujbe vor fi popii.


*
*