Bolojan cumpără argumente: Primarul de Oradea nu a renunțat la mutarea statuii lui Mihai Viteazul

Primarul Ilie Bolojan nu capitulează. La trei ani după scandalul declanşat prin proiectul de strămutare a statuii voievodului Mihai Viteazul din Piaţa Unirii în fostul Olosig, chestiunea revine de actualitate.

După ce a lăsat să se înţeleagă că a abandonat ideea, pentru a face pace cu militarii nemulţumiţi, dar şi cu maghiarii care şi l-ar dori pe Regele Ladislau în centru, edilul a comandat luna trecută Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti, discret, un „studiu de evaluare istorică, arhitecturală şi urbanistică în vederea fundamentării relocării statuii lui Mihai Viteazul din Piaţa Unirii, cu scopul de a reamplasa statuia Regelui Ferdinand I”.

În lipsă de noi argumente, edilul va plăti 54.000 lei specialiştilor capabili să justifice mutarea statuii.

Ca să nu se chinuie, Bihorel le dă specialiştilor un argument gratis: dacă în urmă cu trei ani mutarea a fost sistată pentru că o macara ar fi putut distruge pavajul abia montat, acum nu se mai pune problema. Între timp, dalele au început să se distrugă singure…

2

2 Comentarii

*
*

  1. >> Postat de Pia de Oradea | 4 iulie 2018 12:03

    Dacă este Piața Unirii, cel care a realizat unirea este justificat să fie amplasat, deci statuia Regelui Ferdinand I, cu atât mai mult cu cât peste Crișul Repede este acum și statuia Reginei Maria.
    Istoria medievală a orașului este legată de cetate, deci iată o idee de amplasare care nu îmi aparține dar pe care am reținut-o a fi enunțată în spațiul Muzeului Orașului Oradea cu prilejul vernisării unei expoziții în vara anului trecut

  2. >> Postat de Krisztia | 7 mai 2018 15:34

    Sa fim sinceri domnul Bolojan (cu tot respect ce e un primar bun pentru oras) nici odată nu a avut tendința să „tina” cu maghiari. Postatrea aceasta are ca scop sa creeze tensiune intre romani și maghiar….