Blocurile din sectorul agricol Nufărul riscă să treacă pe încălzirea geotermală

Acum câţiva ani, dacă îi spuneai cuiva că e din Nufărul, avea impresia că-l înjuri. De când cu Lotusul, cu parcurile de pe-acolo şi cu hipermarketurile, cartierul e chiar ok.

Acum locuitorilor din cartier li se oferă o şansă neaşteptată. De a face tratament acasă, cu apă termală, doar prin simpla deşurubare a capacului de la calorifer.

Întreg cartierul se va încălzi cu apă termală, dar pentru asta fiecare bloc trebuie să cedeze 2 metri pătraţi din casa scării. La faza asta s-ar putea ca Primăria să dea chix. Păi, cum mă, să luaţi spaţiu din casa scării, cea care e atât de utiă şi intens utilizată? De aia am murit noi la Revoluţie să puneţi acolo ditamai aparatele?

Am făcut un sondaj de opinie să văd părerea locatarilor direct implicaţi.

N.V. Nu voi accepta aşa ceva, pentru că şi Primăria ne beleşte pe noi cu orice ocazie, mai ales de bani. Vor să ne încălzească cu geotermală? Abia aştept să-l văd pe Bolojan cum vine cu termosul să toarne apă caldă pe calorifer.

E.W. Sunt de acord că cedăm 2 metri din casa scării cu condiţia să nu mai plătim întreţinere tot blocul timp de 350 de ani.

M.O. Eu sunt „pentru” numai dacă asfaltează Primăria drumul de Beiuş, că eu în weekend merg acasă la părinţi.

B.I. Ideea e excelentă şi mi se pare corect ca locatarii să accepte amplasarea gratuită a schimbătoarelor de căldură, mai ales că eu am venit cu ideea asta, în calitate de primar.


*
*