Bere de la Dacin: Cum se scoate Primăria din organizarea de evenimente

Chiar dacă primarul Ilie Bolojan promitea că evenimentele din Oradea nu vor avea de suferit în urma desfiinţării Casei de Cultură a Municipiului, ba din contră, vor fi mai numeroase şi mai bine organizate, lucrurile stau taman pe dos.

După ce a anunţat că Serbările Cetăţii nu se vor mai ţine în următorii ani, ci vor fi marcate doar prin activităţi incluse în Toamna Orădeană, viceprimarul Ovidiu Mureşan a dezvăluit joia trecută că o a doua manifestare a fost tăiată de pe listă. E vorba de Festivalul Berii, inclus în calendarul evenimentelor organizate de Primărie în 2013, dar care acum a ieşit din schemă.

Cum? Simplu. Municipalitatea a „cedat locul” firmei Top Press, a cunoscutului MC Mihai Dacin, acceptând propunerea acestuia de a face el paranghelia (pe care oricum o plănuia, pe spezele lui). Afacerea e „beton”: Primăria nu prestează nimic, doar îşi pune numele pe afiş, dă Parcul 1 Decembrie organizatorului pe gratis, ba îi şi achită utilităţile în limita a 1.000 de euro.

De cealaltă parte, Dacin e cu munca şi cu încasatul, adică cu tocmitul muzicanţilor din banii sponsorilor şi cu taxatul comercianţilor, bani pe care, iată, nu-i mai împarte cu nimeni. Orădenilor, în schimb, le iese cu o serbare în minus. Dar ce mai contează, berea le şterge pe toate…

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de dana | 29 iulie 2013 10:49

    As vrea sa stiu si eu de ce nu se sezizeaza DNA-ul pentru astfel de probleme.
    La altii organizatori anul trecut le-a cerut bani – 3000 euro pentru vandalizarea Parcului 1 Decembrie….inseamna ca Primaria plateste si gazonul care se va strica si cosurile stricate si tot. Licitie s-a facut pentru acest eveniment? Sunt sigur ca ar fi vrut si altii sa organizeze in condițiile aceste. Domnul Bolojan s-ar putea sa ai probleme cu legiile concurentei, discriminarile …..La unii le da gratis- la altii nu le da nici pe bani:) foarte tare