Banii jos! Primăria Oradea a mai pierdut un proces cu o angajată

Juriştii Primăriei orădene au frisoane. La doar două luni după ce municipalitatea a fost obligată s-o reîncadreze pe fosta directoare adjunctă a Direcţiei de Asistenţă Socială, Ioana Florea, şi să-i achite drepturile băneşti începând cu data suspendării din funcţie, municipalitatea este bună de plată iarăşi.

Săptămâna trecută, a pierdut la Curtea de Apel procesul intentat de şefa Serviciului Contabilitate Publică, Daniela Bogdan, care în octombrie 2017, la reaşezarea salariilor din Primărie, fusese coborâtă în gradul profesional după evaluarea activităţii, fapt soldat cu o diminuare a salariului de circa 1.500 lei pe lună.

Instanţa a considerat operaţiunea nelegală şi a dispus reîncadrarea femeii pe vechea funcţie, plus plata retroactivă a diferenţei salariale, cu toate majorările şi indexările intervenite în această perioadă. În total, funcţionara ar trebui să primească peste 5.000 euro, semn că primarul Ilie Bolojan trebuia să se gândească de două ori înainte să mai taie din salariile funcţionarilor. Pentru că zgârcitul mai mult păgubeşte…


*
*