Bani pentru sorbonei: Creşterile salariale pentru colaboratorii „piloşi” ai Universităţii din Oradea au fost respinse

În urmă cu o lună, 39 de cadre didactice asociate ale Universităţii orădene i-au bombardat pe membrii Senatului universitar cu cereri pentru salarii mai mari, fiind total nemulţumite de insignifianta sumă de 4 lei pe oră, pe care o primesc acum.

Dacă iniţial senatorii universitari au amânat decizia până s-au lămurit asupra contribuţiilor concrete ale fiecărui „stranier”, săptămâna trecută le-au respins cererile tuturor, pe motiv că nu pot face excepţii pentru „suplinitori” atâta vreme cât nici titularii nu au parte de creşteri salariale.

Bihorel a aflat că pe lista celor care au pretins mai mulţi bani se numără şi piloşii, cărora la nivel de facultăţi cererile le fuseseră aprobate chiar de „pile”. Aşa s-a întâmplat, de pildă, la Facultatea de Construcţii, unde decăniţa Aurora Mancia a aprobat cererea propriului soţ, Mircea Mancia, şi a fiului lor, Mircea Sebastian Mancia, ambii cadre didactice asociate în aceeaşi facultate, dar şi pe a lui George Ionescu, fiul liderului sindical Gheorghe Ionescu şi al fostei decăniţe de la Textile, Daniela Ionescu.

Cum Senatul le-a dat cu flit tuturor, bineînţeles că nici una dintre cele două familii de sorbonei n-a fost deloc fericită.


*
*