Bani pe foc: Cum şi-a cheltuit Serviciul de Ambulanţă Bihor fondurile pe achiziţii fără a organiza licitaţii

Conducerea Serviciului de Ambulanţă Bihor dezvăluia recent că vechea garnitură de şefi, formată din managerul Daniela Petrişor şi directorul economic Remus Cacuci, a „cadorisit” instituţia cu o amendă de 100.000 lei din partea Agenţiei Naţionale de Monitorizare a Achiziţiilor Publice, din cauza contractelor cu dedicaţie pentru achiziţia de piese şi a serviciilor de reparaţii auto, încheiate fără vreo licitaţie, ba nici măcar vreo cerere de oferte în urma căreia să aleagă cele mai bune preţuri.

Bihorel a aflat, însă, că n-au fost nici pe departe singurii bani pe care foştii şefi ai SAJ i-au aruncat pe foc. Până şi achiziţia de lemne pentru încălzirea sediilor substaţiilor din Ceica, Bratca şi Aleşd s-a făcut tot cu mână spartă, vechea conducere plătind unei firme de cinci ori peste preţul pieţei, tot fără licitaţie.

Numai anul trecut, de pildă, s-au cheltuit 45.000 lei pe 60 metri cubi de lemne, iar ca să vă daţi seama ce piperat a fost preţul aflaţi că anul ăsta s-au cumpărat 30 metri cubi cu doar 9.000 lei, după compararea a trei oferte.

Acuma, dacă şefii de dinainte au risipit banii din prostie sau ca să-şi „încălzească” buzunarele, asta rămâne să stabilească autorităţile. Şi nu de Pompieri e vorba…


*
*