Avansare în jos: Şefa Biroului Achiziţii din Primărie a fost trimisă la Spitalul Municipal

Adina Marge, şefa Biroului Achiziţii din cadrul Primăriei, a fost delegată începând din decembrie la Spitalul Municipal „Gavril Curteanu”. Funcţionara are ordin să organizeze achiziţiile „la comun” ale consorţiului format din spitalele municipal şi judeţean.

Sarcina, altfel onorantă, de a pune în operă un proiect pilot la nivel naţional, este considerată în Primărie drept corvoadă. Cum Marge nu va avea nici funcţie de conducere, nici salariu mai mare, colegii văd detaşarea ei mai mult ca pe o sancţiune decât ca o avansare.

Conform zvonurilor, şefa achiziţiilor Primăriei plăteşte pentru bâlbele din timpul scandalului de anul trecut privind achiziţia unui angiograf cu piese refolosite pentru Spitalul Judeţean în cadrul unui proiect european.

Deşi verificările făcute au dus la concluzia că procedura de achiziţie a fost corectă, este şi acum incert dacă alegerea făcută de comisia de licitaţie a fost cea mai bună. Ei bine, iată că funcţionara a fost detaşată la… specializare în aparatură medicală!


*
*