Avansare cu bucluc: Funcţia de director al Complexului Energetic Hunedoara i-a adus orădeanului Emil Floruţ belele majore

Avansarea din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Electrocentrale, în cea de director al Complexului Energetic Hunedoara, i-a adus fostului copreşedinte al ALDE Oradea, Emil Floruţ, belele majore.

La nici trei luni de la instalarea în fruntea celui mai mare agent economic din Valea Jiului, Floruţ a şi intrat în atenţia oamenilor legii.

Procurorii hunedoreni au început săptămâna trecută cercetarea penală a directorului general al CEH sub acuzaţia de abuz în funcţie. Floruţ este acuzat că, obişnuit de la Oradea cu firma Vispo care păzeşte bunurile Electrocentrale, i-a atribuit şi la Hunedoara serviciile de pază, prin încredinţare directă.

Scandalul e cu atât mai mare cu cât Vispo şi-a preluat obiectivele în condiţiile în care CEH organizase o licitaţie în acest sens, înainte de venirea managerului orădean, şi desemnase un alt câştigător, cu care nu apucase însă să semneze contractul. Iar când doi bodyguarzi se bat pentru paza aceluiaşi obiectiv, şeful acestuia are toate şansele să o ia în freză…


*
*