Atacul cu scaunul: Şeful APIA, Florian Pavel, a scos toate scaunele de pe holurile instituţiei

Ţăranul bihorean nu mai are scaun. Directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Bihor, Florian Pavel, a ordonat săptămâna trecută să fie scoase de pe holurile instituţiei toate obiectele suficient de tari încât să le poată băga sub şezut fermierii care aşteaptă pe holurile instituţiei redactarea cererilor de subvenţii.

Şeful a dispus eliminarea scaunelor pe considerentul că APIA nu-i spital, iar aici vin fermieri activi, nu ţărani cu beteşuguri.

Decizia are la bază un incident de acum o lună când, revenit de pe teren, Pavel şi-a găsit muşteriii cocoţaţi pe scaune, pe pervazele ferestrelor şi pe mesele de lângă automatul de cafea, aşteptând într-o devălmăşală deplină să fie primiţi în birouri de către funcţionari.

Pentru început, directorul a poruncit să fie scoase scaunele, iar în faza următoare va lua măsuri ca oamenii să nici nu mai reazeme pereţii.

Spre exemplu, pentru primăvară este programată igienizarea clădirii, operaţiune ce vizează inclusiv zugrăvirea. Poate vor da cu o vopsea care se usucă suficient de greu încât ţăranii să se înveţe să stea la coadă în poziţie de drepţi…


*
*