Aritmetică de doi bani: Şefa ASCO a dat-o în bară la calculul alocaţiei pentru hrana copiilor de creşă

Directoarea Administraţiei Sociale Comunitare Oradea, Arina Moş, riscă să fie luată la bani mărunţi de primarul Ilie Bolojan. Marţea trecută, edilul le-a cerut consilierilor locali ai PNL să voteze o hotărâre pentru scumpirea de la 8 la 10 lei a alocaţiei pentru hrana copiilor de creşă.

Cum PSD şi UDMR a votat contra invocând că, prin lege, contribuţia părinţilor nu poate depăşi 20% din cheltuieli, edilul şi-a convins colegii spunând că răspunderea cu privire la legalitatea proiectului îi revine directoarei ASCO. Ce nu ştia Bolojan e că Moş, deşi 20% din 49,27 lei (cât costă mâncarea unui copil pe zi) îi dădea 9,85 bani, a rotunjit suma în sus, stabilind taxa la 10 lei, ca să nu se încurce cu mărunţiş.

Secretarul municipiului, Ionel Vila, care nu fusese consultat înaintea promovării materialului, a refăcut calculele şi constatând că pragul maxim legal era depăşit, l-a informat săptămâna trecută pe primar că nu va da aviz de legalitate Hotărârii Consiliului Local, deşi aceasta fusese votată.

Ca urmare, e de aşteptat ca scumpirea taxei de creşă să fie abrogată tot de liberali în următoarea şedinţă, ca să evite suspendarea ei de către prefect. Acum rămâne de văzut dacă primarul doar s-a lăudat sau chiar o va şi sancţiona pe şefa ASCO pentru gafa făcută…


*
*