Altul la rând: Managerul Spitalului Municipal Oradea a ajuns în dizgrația primarului Bolojan

Managerul Spitalului Municipal, Dacian Foncea, a reuşit să stârnească nemulţumirea primarului Ilie Bolojan. Apropiat al edilului, pe care îl copiază în atitudine şi determinare, Foncea şi-a făcut mai mulţi duşmani decât poate duce şi a stârnit mai multe nemulţumiri decât poate gestiona.

Sub pretextul economisirii resurselor, el a tăiat sporurile medicilor, nemulţumindu-i, deşi la Spitalul Judeţean acestea se acordă în continuare, şi a tăiat finanţarea de 31.000 lei pentru evenimentele menite să marcheze împlinirea a 50 de ani de la înfiinţarea unităţii. Rămas nebugetat, evenimentul s-a limitat, aşa cum Bihorel a dezvăluit deja, la o slujbă religioasă oficiată în holul unităţii de cei patru preoţi ai spitalului.

Ce nu înţelege primarul este de ce, dacă tot a tăiat de la finanţare „festivismele”, Foncea a cerut ulterior Primăriei bani pentru organizarea lor. Şi de ce, deşi susţine că nu are fonduri suficiente pentru dotarea secţiilor cu aparatură medicală, refuză constant sponsorizări oferite de firme şi chiar a respins propunerea unei echipe care a concurat la Swimathon de a aduna bani pentru achiziţionarea unui aparat care să ajute la tratarea copiilor.

Cum Bolojan acceptă multe, far numai până la bani, prin Primărie se zvoneşte că Foncea ar putea avea în curând soarta celuilalt Dacian, city-managerul Palladi, nevoit să plece din Primărie prin „acordul părţilor”. În sensul că a acceptat să plece când i-a cerut primarul…

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Anonim | 25 iunie 2019 12:38

    Bine ca are bani sa cumpere gazon si arbusti exotici-pe locul fostului chiosc de la intrarea in incinta spitalului si acum doreste si accesorii pentru intretinerea gazonului…
    Nu mai vorbim,despre restul cheltuielilor facute de cand manageriaza spitalul…