Ai umor, Jb! Povestea orădeanului „Pantera Neagră” s-a transformat într-o „comedie” de succes

Nu puţini cititori ai Jurnalului bihorean apreciază umorul ce erupe din unele articole, chiar dacă involuntar.

O capodoperă a genului, intitulată „Pantera Neagră – un orădean, exemplu unic pentru România”, a fost publicată joia trecută sub semnătura Otiliei Şandor, care s-a căznit să redea povestea unui cântăreţ despre care autoarea încredinţează că a suferit „în vremea copilăriei cât alţii nu suferă în şapte vieţi, iar la un moment dat, după ce a fost respins constant de societate fără a avea o vină, a ajuns chiar el să clacheze extrem, ajungând să fie condamnat cu suspendare, perioadă în care, la fel ca pasărea Phoenix, s-a ridicat singur, a învăţat din nou să meargă, aidoma unui prunc, a cunoscut iubirea şi viaţa de familie, astfel că sintagma referitoare la dorinţa de a-și ajuta semenii, pe care el o foloseşte, are valenţe unice”.

Portretista Panterei Negre repetă, probabil pentru ca cititorilor să le intre bine în cap: „Tatăl său a făcut ani grei de puşcărie din pricina unor fapte. Pantera Neagră a aflat doar din ziar ce s-a întâmplat şi a suferit un şoc extrem. A început împotriva lui o ofensivă animalică. Părinţii au făcut chiar şedinţă (sic!) să îl exmatriculeze, de parcă el, copilul, ar fi comis infracţiunile, de parcă era un lepros. Povestea s-a repetat şi minorul Pantera Neagră a ajuns din această cauză să fie dat afară din nu mai puțin de şapte şcoli.

În clasa a VII-a a rămas repetent. Apoi a ajuns la un fel de şcoală de corecţie din Velenţa şi, dintre toţi copiii de acolo, doar el şi o fată au absolvit. Era un semn că nu trebuie să se lase doborât «de ce zice lumea»”… Şi tot aşa, cale de o pagină întreagă, până la un glorios citat final, prin care Pantera Neagră încredinţează el însuşi cititorii: „«Mă simt responsabil să fiu exemplu pentru ceilalţi oameni!», spune Dacian, alias Pantera Neagră, care îşi doreşte să găsească tinere talente, să îi formeze pe cei care nu au posibilităţi, dar au talent, să-i ajute să reuşească în domeniul muzicii. Cei ce doresc să afle mai multe despre proiectele lui Dacian, alias Pantera Neagră, pot accesa pagina de facebook future artist”. Straşnică beţie de cuvinte, străveziu PR, sărac vocabular, dar mult umor, de neuitat!


*
*