Evidenţă pe nicăieri: Prefectura a descoperit buletine făcute pe localităţi care nu există

Deşi în principiu are consecinţe pozitive, descentralizarea serviciilor publice se lasă uneori şi cu trăsnăi. Una dintre acestea a fost depistată săptămâna trecută de subprefectul Cristian Bitea, care a aflat că Serviciul de Evidenţă a Persoanei din Beiuş s-a apucat să facă buletine pe localitatea Boga, comuna Pietroasa, iar serviciul similar din Sânmartin buletine pe localitatea Băile Felix, comuna Sânmartin.

Atâta doar că nici una, nici cealaltă din cele două localităţi nu există în mod oficial, conform Legii 2/1968, astfel că atât buletinele, cât şi orice alte acte întocmite în baza lor sunt lovite de nulitate. Chiar şi o banală amendă de circulaţie, dacă un agent scrie că vreun vitezoman a fost depistat în localitatea Băile Felix, de pildă, nu poate fi susţinută în instanţă.

Ca urmare, la nivelul Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanei a fost declanşată o anchetă internă, pentru a afla ce funcţionari au avut iniţiativa s-o ia înaintea legii, cu de la ei putere, putând pune oamenii pe drumuri şi la noi cheltuieli pentru anularea actelor deja emise…


*
*