Episcopia face curăţenie: După scandalul în care a fost implicat şi episcopul Virgil Bercea, greco-catolicii iau la puricat clădirile pe care le deţin în Beiuş

Trimiterea în judecată a episcopului greco-catolic Virgil Bercea, pentru dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu, are noi ecouri în Beiuş.

În primăvară, DNA Oradea l-a acuzat pe episcop că a acceptat concesionarea pe o sumă infimă a unui spaţiu comercial în favoarea unei firme controlate de primarul Adrian Domocoş, în schimb neachitând taxele şi impozitele pe 51 imobile cu destinaţie comercială din proprietatea Bisericii.

Drept urmare, Episcopia a întors foaia: a achitat retroactiv, pe 5 ani, impozitele pe clădirile în cauză, iar acum merge mai departe.

În urmă cu câţiva ani, greco-catolicilor le-au fost retrocedate mai multe imobile, în care funcţionează în continuare, gratuit, spre exemplu Colegiul Samuil Vulcan, Detaşamentul de Pompieri şi Clubul Copiilor, aparţinător de Palatul Copiilor şi Elevilor din Oradea.

Cum Clubul nu are încheiat vreun contract pentru spaţiu, greco-catolicii i-au invitat pe reprezentanţii instituţiei să intre în legalitate şi vor să le impună o chirie, existând posibilitatea ca pe viitor să înăsprească condiţiile şi pentru ceilalţi chiriaşi.

La urma-urmei, până când să tot întorci obrazul?


*
*