Un popă face carieră: Din portar, preotul Adrian Caba a ajuns cel mai bine plătit angajat din Episcopia lui Sofronie

Pui de Făt-Frumos, Adrian Caba, omul de încredere al episcopului Sofronie Drincec, creşte într-un an cât alţii în şapte. Fost portar al Episcopiei pe vremea Preasfinţitului Ioan Mihălţanul, preotul a ajuns în ultimii ani cel mai bine plătit angajat al instituţiei după PS Sofronie.

Caba este consilier pentru cimitire, administrator al Episcopiei, director al fabricii de lumânări şi gestionar al capelei Haşaş din Cimitirul Municipal. Pentru că nu îi era de ajuns, de la 1 aprilie a fost numit, în plus, şi preot paroh al parohiei din Haieu. Cumulul de funcţii îi aduce venituri oficiale de peste 5.500 lei pe lună.

Cele neoficiale, din înmormântări şi vânzarea lumânărilor din bisericile de pe întregul cuprins al judeţului, sunt greu de cuantificat până şi de beneficiar.

Astfel de beneficii vin, însă, şi cu un stres pe măsură. La sfârşitul zilei de lucru, săracul preot nici nu mai ştie unde să tragă: la apartamentul primit de la Episcopie în strada Roman Ciorogariu, la casa parohială primită în Haieu sau la cea pe care şi-o construieşte în satul Chişirid. Nici nu-i de mirare că se ţine mai tot timpul obosit…

6

6 Comentarii

*
*

 1. >> Postat de Catalina | 17 noiembrie 2017 15:31

  Nu am idee de ascensiunea acestui om in ierarhie, dar mie mi-a inmormantat tatal si impresionat de durerea mea a decis sa nu imi ia niciun ban, a aranjat si cantorul pe gratis. Eu am oferit banii, el i-a refuzat cu strictete. La fel si la parastas apoi. Mentionez ca nu il cunoscusem pana atunci, noi nu mergeam la biserica si nu cotizam la nicio biserica.
  Nici de atunci nu umblu la biserica, nu am duhovnic, etc.
  Aceasta este experienta mea legata de el, daca altcineva a avut vreo intamplare de alta natura cu el ar fii bine sa scrie aici. Articolul nu aduce in vedere practici imorale sau ilegale ale acestuia. Are cineva vreo informatie ca succesele lui sunt nemeritate?
  Eu stiu ca are vocatie fata de preotie, sunt martora directa la acest fapt.

  • >> Postat de Biro David | 15 decembrie 2017 14:11

   Fiul lui e coleg de banca cu mine la liceul teologic.

 2. >> Postat de Dana | 3 iulie 2014 12:14

  Cine gandeste materiaist il invidiaza, iar cine gandeste prin prisma credintei isi da seama ca are de a face cu un meserias si nu cu un slujitor al Altarului.
  Din pacate de cand a venit Sofronie in Bihor astfel de meseriasi se inmultesc considerabil.

 3. >> Postat de stelian | 21 aprilie 2014 14:01

  Cand nu mai esti invidiat nu mai ai valoare.Inseamna ca preotul acesta are valoare si trebuie sa mai fie ceva ca as ajungi aici .Trebuie sa pui suflet in cea ce faci.Nu ajunge sa ati faci doar meseria

 4. >> Postat de culita | 18 aprilie 2014 12:13

  Asa a fost si Mantuitorul hulit,batjocorit,prigonit si in cele din urama rastignit! Dar a treia zi a inviat! Sa va fie rusine celor carevati turnat aceste informatii eronate chiar in vinerea mare. Atac impotriva Bisericii Ortodoxe pe fata! Bine ca sunteti voi sfinti si mancati din acelasi blid cu cei pe care ii batjocoriti si traiti de pe spatele lor. Rusine! Parinte Caba felicitari pentru frumoasa si bogata activitate pe care o desfasurati in cadrul institutiei pe care o reprezentati! Capul sus si inainte!

 5. >> Postat de fat frumos | 18 aprilie 2014 11:08

  Cine imparte parte isi face!:-)
  Dar mai are o functie pe care nu cred ca o stiti!Cea de paharnic(adica cel care alimenteaza paharul) al lui Sofronel!
  Atatea case……ce va mirati ca doar mai trebuie schimbata locatia din cand in cand ca doar si soarecele mai schimba gaura….
  Vai de voi si de mantuirea voastra smintitilor!

Women Moncler delmas Trench Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler meille Padded Jacket Beige Sale Online 2016 Women Moncler lissy Padded Jacket Sky blue Sale Online 2016 Moncler Sleeveless Striped Stretch Dress White Blue Mens Moncler Lightweight Puffer Down Vest Black On Sale Women Moncler renne Padded Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler joux Padded Jacket Grey Sale Online 2016 Mens Moncler Morane Logo Stripe Down Jacket Black On Sale