Un picnic domnesc

Dumnezeul orădenilor relaxați a fost nemilos cu supușii. A ordonat o ploaie torențială care a ținut de vineri până duminică dimineața. Asta parcă în ciuda celor dornici să iasă la iarbă verde în mijlocul orașului.

Noroc că duminică după amiaza vremea s-a îmbunat și lumea a ieșit să vadă despre ce e vorba. Stupoare. Locul, Parcul 1 Decembrie, nu putea fi reperat după norul de la grătare. Groaznic: nu se auzeau nici manele bubuind, nici highidiși care să-ți sfâșie timpanele. Oribil, până şi la o amărâtă de înghețată primeai bon fiscal.

Pe iarbă, lumea destul de puțină, dar de calitate, figuri radioase, copii zumzăind pe lângă părinți, câte o bere, un suc, muzică interesantă și la decibeli rezonabili.

Deci se poate ieși la iarbă verde fără să te faci de muștar. Organizatorii nu ar trebui să se descurajeze, ideea este foarte bună și dacă vremea va ține cu orădenii, viitoarea ediție va fi un succes. Iar tinerilor le recomand să se tolănească fără grijă pe iarba din Parcul 1 Decembrie. Orașul e și al lor.


*
*