Tromful Huszar: Candidatul UDMR la Primăria Oradea riscă să fie anchetat pentru mită electorală

La fel ca totdeauna, UDMR-iştii bihoreni se laudă şi anul ăsta că fac cea mai jovială campanie, ca să arate că ei sunt cei mai apropiaţi de „comunitate”. Anul ăsta, însă, au zbârcit-o rău de tot, însuşi pretendentul la Primăria Oradiei, viceprimarul Huszar Istvan, riscând să fie anchetat penal, pentru mită electorală.

Pricina? Deşi legea interzice candidaţilor să ofere oricui chiar şi un pix, Huszar a comandat pachete de cărţi de cruce inscripţionate cu numele şi cu sloganul său electoral, o parte din ele fiind distribuite elevilor de la Liceul Ady Endre şi de la Şcoala Gimnazială Szacsvay Imre, aici chiar cu ajutorul directoarei Pasztor Gabriella.

Pentru că părinţii au făcut scandal, femeia, instalată în funcţie de UDMR, s-a bâlbâit că a împărţit cărţile de joc pentru ca tinerii să le folosească în pauze şi în tabere, iar Huszar a recunoscut că el le-a comandat, dar numai într-un „tiraj” modest, de 200 de exemplare, şi doar „pentru prieteni”. Baiul este că dacă urmărea ca tinerii maghiari să-l considere un as, „organele” l-ar putea lua la rost ca pe un simplu doiar de dubă…


*
*