Transportul în comun. În cheie politică

Primăria a profitat de închiderea școlilor pentru a da ordin OTL-ului să treacă tramvaiele în regim de duminică. O măsură foate proastă, pentru că ar duce la aglomerarea mijloacelor de transport în comun, adică exact ceea ce este contraindicat pe vremuri de epidemie.

Viitorii lor aliați, useriștii, le-au sărit la beregată și au anunțat că, din contră, trebuie mărită frecvența mijloacelor de transport ca să nu fie aglomerație. Ideea e la fel de nefericită, pentru că prin asta stimulează circulația și, în plus, degeaba stau oamenii în tramvaie la doi metri unul de altul, când la urcare sau coborâre se bulucesc spre desfătarea coronavirusului.

Mai bine ar fi ca onor călătorii să nu poată urca în tramvai fără mască. Următoarea măsură ar fi ca mijloacele OTL să circule doar în orele de vârf, pentru a-i deservi pe cei care muncesc, iar ultima fază, la care sperăm să nu ajungem, ar fi oprirea completă a tramvaielor, spre disperarea pensionarilor care și-au făcut o rutină din a se da cu tu-tu. Dar sigur că se pot imagina și alte măsuri.

1. La urcare, tuturor pasagerilor să li se ia temperatura și să nu le-o mai da înapoi.

2. Prețul biletului să fie de 100 de lei pe călătorie, dar să se poată plăti și în rate.

3. Vatmanii să lucreze de acasă.

4. Scaunele să fie dotate cu aparate de ventilare mecanică.

5. Controlorii să fie înlocuiți cu medici epidemiologi care nu vor verifica biletele, ci pasagerii.


*
*