Târg Bolojan & Sofronie: De ce a acceptat primarul Oradiei să „planteze” o biserică în Cartierul Tineretului

Războiul orădenilor din cartierul Tineretului împotriva proiectului de construire a unei biserici ortodoxe în centrul cvartalului are şanse de izbândă mici spre deloc.

Atribuit anul trecut de Consiliul Local, terenul a fost sfinţit pe 6 iunie de episcopul Sofronie Drincec pentru o biserică ce-ar urma să poarte hramurile Schimbarea la faţă a Domnului şi Înălţarea Domnului.

Noua parohie Tineretului, în mijlocul căreia va fi ridicată o copie la scară redusă a Catedralei cu Soare proiectate în perioada interbelică pentru Parcul Traian, a fost încredinţată preotului Marius Dorel Pop din Cheţ, de lângă Marghita.

Preotul a ridicat acolo o biserică şi se poate trage la oraş doar dacă face una şi aici. Cum primarul Ilie Bolojan a spus acum câţiva ani că nu va mai aproba alte biserici, pentru că oraşul are deja destule, Episcopia a pus mâna pe teren printr-un troc.

PS Sofronie s-a oferit să pună la dispoziţia Primăriei un amplasament în faţa Catedralei din centrul civic, pentru strămutarea statuii lui Mihai Viteazul, scoasă din Piaţa Unirii. Iar cum episcopul s-a ţinut de cuvânt, edilul nu are de ales. Doar n-o să o facă pe viteazul şi când se cere să fie smerit…

2

2 Comentarii

*
*

  1. >> Postat de Zsupy | 19 iunie 2019 13:49

    De unde i-a dat Sofronie spatiu in fata catedralei pentru Mihai Viteazul? Sofronie doar a fost „vector” si sprijinitor „verbal” a lu’ Bolo in mascarada cu mutarea statuii…

  2. >> Postat de IPS Trump | 19 iunie 2019 08:19

    * pe Sofronie!!! Cu stropi!!! Bah, suntem in 2019!!! Cine chilotii mei mai crede in popa cu crucea???