Specialii: Jumătate dintre parlamentarii bihoreni au votat pentru pensii speciale

Tot al doilea parlamentar bihorean visează la pensii speciale pentru munca cu totul aparte pe care o depune în slujba românilor. Nu mai puţin de 8 din cei 17 aleşi, dacă este să îl calculăm şi pe reprezentantul slovacilor, Adrian Merka, se numără printre cei 255 care au semnat proiectul de lege privind acordarea de pensii speciale parlamentarilor pentru timpul dormit în Casa Poporului.

Potrivit proiectului, aleşii care au dus la capăt un mandat ar beneficia de o majorare a pensiei cu 1.200 lei, cei cu două mandate cu 2.400 lei, iar cei care au avut trei mandate vor primi 3.600 lei în plus la pensie. Pe lista de susţinători au semnat pesediştii Florian Bodog, Gheorghe Bogdan şi Sonia Drăghici, liberalii Florica Cherecheş, Liviu Laza Matiuţă şi Gheorghe Costin, respectiv udemeriştii Biro Rozalia şi Cseke Attila.

Unii foarte departe de pensie, iar alţii de realitate. Spre exemplu, urechiaţi de şefii de partid, liberalii Cherecheş şi Laza Matiuţă au anunţat încă de a doua zi că îşi vor retrage semnăturile, fiindcă s-ar fi lăsat convinşi de pesedişti să susţină proiectul fără să ştie exact ce conţine.

Cum la fel se întâmplă cu majoritatea actelor aprobate, Bihorel propune ca Parlamentul să fie înlocuit cu o Loterie, urmând ca legile să fie trase la sorţi. Probabilitatea adoptării unor legi corecte ar fi tot aia, dar măcar ar mai economisi bugetul nişte bani…


*
*