Sorbonica ocupă locul 18 pe ţară şi 2263 pe mapamond. Putea fi şi mai rău

Să mai zică cineva că nu avem o Universitate vrednică. S-a făcut un clasament în funcţie de marile descoperiri şi succesele în domeniul cercetării, iar Universitatea noastră stă binişor la nivel naţional. Adică pe locul 18, din 22 posibile. Bine, aici trebuie să mulţumim şi universităţilor Spiru Haret şi Dimitrie Cantemir care au reuşit să atragă marea masă de loaze din ţară.

De aici trag două concluzii clare, nici celelalte universităţi nu mai sunt ce-au fost şi nici Sorbonica nu e chiar batjocura tuturor. În plus Universitatea orădeană este într-o selecţie onorabilă cu alde Oxford, Cambridge, MIT şi Yale ocupând un binemeritat loc 2263.

Pe această cale putem mulţumi boşimanilor care s-au limitat la învăţământul preşcolar, instituţiilor care rămân la stadiul de şcoli profesionale, precum şi faptului că, în general, în deşert, şi la peste 7.000 de metri înălţime nu s-au înfiinţat şcoli superioare.

Oricum Sorbonica ar putea avansa vârtos în acest top dacă ar dori cu adevărat să facă o mare descoperire care să bulverseze mediul academic. Dacă ar vrea să descopere câţi dascăli au plagiat, s-ar rezolva din start problemele financiare ale şcolii pentru că ar rămâne angajaţi probabil ceva mai puţin de un sfert din personalul didactic.

Şi ar mai fi un aspect de menţionat. Faţă de anul trecut, Universitatea a avansat cu 20 de locuri în condiţiile în care la nivel mondial vreo 50 de şcoli s-au închis.


*
*