Senatorul Bodea vrea curățenie

E în firea omului să vadă paiul din ochiul altuia și nu bârna din propria retină. Așa se întâmplă și cu senatorul ex liberal Cristian Bodea. Domnia sa a pornit o cruciadă împotriva judecătorilor, pe motiv că aceștia nu sunt pedepsiți dacă dau sentințe greșite.

Dacă ar fi lansat subiectul la televiziunile unde apare domnia sa, în care telespectatorii nu pricep nimic, gen Antena 3 şi România TV, omul s-ar fi umplut de plescăituri admirative. Dar nu toată lumea e pe ajutor social, Cristiane!

Un medic excepțional poate greși într-o situație limită și, din câte știu, mai nou plătește. Un judecător copleșit de un caz care înseamnă două camioane de dosare se poate înșela. Dar eu nu am auzit niciodată ca medicii să refuze să-și judece colegii sau ca judecătorii să nu-i trimită la bulău pe colegii care le-au pătat breasla.

Să ne amintim de două cazuri celebre în Bihor: judecătorii Viorel Mihaiu și Mircea Pușcaș. În schimb, în propria târlă a domnului senator se petrec fapte penale în toată regula, dar în spețele respective domnul Cristi nu mai e atât de vocal. Statistic e dovedit că în Parlament jumătate din aleși sunt infractori. Ceilalți au ajuns pe parcurs, pentru că refuzând Justiției să-i cerceteze pe cei vinovați, intră și ei la favorizarea infractorului.

În fața cui răspund senatorii și deputații care fac porcării, domnule Bodea? În fața nimănui, pentru că nu-i lăsați pe mâna Justiției. Așa că, mai ușor cu buruienile din curtea vecinului când tu stai în ambrozie până-n amigdale!


*
*