Ruşinat la română: Liderul PSD Bihor, Ioan Mang, are probleme cu pusul virgulelor

Şeful PSD Bihor, Ioan Mang, nu-i deloc ruşinos. Apare la toate evenimentele posibile, de la inaugurarea unor capele prin satele Chioag şi Almaşu Mic până la festivităţile organizate de Ziua Naţională a României la Bucureşti, unde s-a dus cu primarul de Borod, Sorin Sarca, şi cu ansamblul popular din comună, susţinând că membrii delegaţiei „au făcut ca Bihorul şi PSD Bihor să fie aplaudat şi apreciat de cei prezenţi la Arcul de Triumf”.

De altfel, Mang se laudă non stop cu „realizările” pe Facebook. Doar că nu întotdeauna îi iese. La una dintre postările despre festivităţile de 1 Decembrie a fost apostrofat de un „fan” fiindcă scrisese mesajul „La mulți ani România! La mulți ani români!” fără virgulele de rigoare.

Omul l-a făcut cu ou şi cu oţet, amintindu-i că este, la bază, dascăl. „D-le Mang, sunteți profesor universitar și ar trebui să cunoașteți punctuaţia limbii române. Un cuvânt care exprimă o adresare se desparte prin virgulă de restul propoziției”, i-a scris bărbatul.

În loc să tacă, Mang s-a şi dat de gol răspunzându-i criticului său că nu ştie despre ce adresare vorbeşte, admiţând abia într-un târziu – după ce comentatorul i-a explicat mură-n gură de unde lipsesc virgulele – că, într-adevăr, a greşit.

Totuşi, vrând probabil să demonstreze că ştia el ceva, politicianul l-a trimis pe om să se uite la fotografia de copertă, în care mesajul „La mulţi ani, România!” era scris corect. Doar că într-o imagine făcută de… alţii.


*
*