Run, Ödön, run! Deputatul Szabó Ödön, prins în timp ce alerga pe Corso în miez de noapte, în cămașă

Odată cu lansarea arhivei online, BIHOREANUL şi-a îngăduit o mică aducere aminte acum câteva săptămâni, arătând ce îndeletniciri avea cu 15 ani în urmă actualul deputat USR Bihor, Silviu Dehelean, care visa gloria ca disk-jokey cu numele de scenă DJ Error.

Bihorel mai adaugă azi o ipostază haioasă în „lanţul amintirilor”: Este vorba de actualul deputat şi preşedinte executiv al UDMR Bihor, Szabó Ödön, pe care ziarul îl surprinsese în 2002 într-o altă ipostază nonconformistă: alergând pe Corso chiar la miezul nopţii, în cămaşă.

Pe atunci consilier judeţean, Szabó participa la un concurs cam ciudat, organizat de Uniunea Studenţilor Maghiari, care consta într-o tură de alergare pe Corso, de la capătul dinspre Teatru până la cel de lângă Poliţie şi înapoi, cel mai iute concurent fiind recompensat cu o ladă de bere, iar ceilalţi participanţi cu câte o sticlă.

Între timp, Szabó Ödön pare să fi abandonat sportul „halbere” şi se ocupă cu altfel de curse, unele politice, din care nu suportă să nu iasă mereu învingător…


*
*