Retrospectiva săptămânii: Vicele a explicat cum vine treaba cu Oradea stațiune balneară

Luni

Vio către Ghiusi. „Am văzut că ați bătut palma cu PNL-ul, ca să le dați votul pentru complexul sportiv. Gata, v-ați săturat de PSD?”. „Păi, nu mai avem cu cine face alianțe. Ianoș merge la pensie, iar pe micul primar nu-l poți aduce la negocieri, că stă tot timpul cu ochii pe parcare”.

Marți

Vicele a expus noul proiect de grădină termală cu aquapark. „Ideea de a transforma întreg orașul în stațiune balneară ne-a venit când am văzut ce bine o duc angajații de la Consiliul Județean”. „Și ce veți face cu pensionarii care vin frecvent la scăldătoare?”. „Ca să păstrăm specificul, vor fi câteva bazine în care accesul va fi permis doar în budigăi”.

Miercuri

Nae polițistul, fericit. „În sfârșit am scăpat de vechile pistoale Carpați, că râdeau infractorii de noi”. „Dar e adevărat că erau atât de slabe încât nu puteai răni pe nimeni cu ele?”. „Ei, nici chiar așa. Odată, am aruncat cu pistolul după un hoț și i-am spart capul”.

Joi

Puradel: „Se plânge lumea că pe tren nimeni nu poartă mască”. „Și ăsta e semn de mândrie pentru tine?”. „Cum să nu. Singurii care respectă regulile sunt cei din neamul meu. Când urcă la Vadu Crișului, toți au mască, să nu-i recunoască când fac tâlhării”.

Vineri

La examenul de titularizare în învățământ, au fost 40 de candidați pe un loc. Un participant mi-a explicat: „Acum e bătaie mare să fii profesor. Salariul este mai mult decât mulțumitor și, de când cu pandemia, nu mai lucrăm nimic”. „Dar nu faceți școala online?”. „Jumătate nu știm să lucrăm cu calculatorul și jumătate nu avem chef”.

Sâmbătă

La ABA Crișuri a izbucnit pandemia. I-am zis șefului: „Bine, mă, dar voi nu puteți respecta distanțarea socială?”. „Nu avem cum, că la noi toți sunt neamuri, deci pot sta împreună”. „Chiar toți sunt neamuri?”. „Neamuri și șogori”.

Duminică

Probabil primarul e în concediu. Altfel nu se explică de ce a scăzut prețul gigacaloriei.


*
*