Retrospectiva săptămânii: Sorbonica face bani din… promoţii

Rectorul Barney a anunţat măsuri noi pentru atragerea de fonduri: „Dascălii mai bine omoară Sorbonica decât să renunţe la o parte din salariu, aşa că facem promoţii”. „Concret?”…

Luni

La Târgul meşterilor populari un „sculptor” expunea un steag dacic din lemn. „De ce are lupul limba scoasă?”. „Ca să-i enerveze pe duşmanii dacilor”. „Decât să scoată limba, nu mai bine le arăta dosul?”. „M-am gândit la asta, dar simbolul e jumate lup, jumate şarpe. Habar n-am cum arată un dos de şarpe”.

Marţi

Bisericile şi-au făcut agenţii de turism. Un prelat şi o prelată mi-au explicat: „De ce să folosească civilii infrastructura noastră? Că bisericile, odoarele, tâmâia şi lumânările sunt ale noastre”. „Asiguraţi condiţii de cazare, transport şi masă?”. „Crezi că e greu să-i ducem pe la mănăstiri, când noi asigurăm transportul până şi pe lumea ailaltă?”.

Miercuri

Rectorul Barney a anunţat măsuri noi pentru atragerea de fonduri: „Dascălii mai bine omoară Sorbonica decât să renunţe la o parte din salariu, aşa că facem promoţii”. „Concret?”. „Cei la a doua facultate beneficiază de reducere de 50% din taxă. Mă gândesc şi ca, la trei facultăţi absolvite, pentru a patra, diploma să fie gratis”.

Joi

Fabricanţii de lactate importă lapte în loc să-l ia de la ţăranii noştri. Un fermier, supărat: „Practic situaţia rămâne neschimbată. Pentru că nu ne preia nimeni laptele, trebuie să-l dăm la porci. Dar tot la porci îl dădeam şi până acuma, că ăia care-l colectau la preţ de mizerie cum se pot numi?”.

Vineri

Un cercetător a luat mostre din nufărul proaspăt dispărut şi l-a înmulţit in vitro. „Aveţi şi alte planuri?”. „M-am gândit să-l multiplic in vitro pe Vlad Ţepeş, ca să-i lichideze pe cei care fură apă termală din zăcământ”.

Sâmbătă

O firmă ambulantă care dă ochelari la săraci a fost obligată să-şi ia tălpăşiţa. Patronul s-a plâns: „Ce rău am făcut? Eu dau acelaşi tip de ochelari la tot poporul”. „Şi e normal?”. „Numai aşa pot asigura preţurile mici. Trăim într-o lume de chiori, toţi pacienţii se plâng că n-au mai văzut carne de la Revelion”.

Duminică

Poliţiştii locali fac pândă la pubele. Omul potrivit la locul potrivit.


*
*