Retrospectiva săptămânii: Sorbonica eliberează diplome pe bani! Şi ce-i nou în asta?

După moda din Primărie, Sorbonica eliberează diplome în regim de urgenţă contra unei taxe de 200 de lei. Barney mi-a explicat: „Decât să ia secretarele 300 de lei pe sub mână, mai bine încasează Universitatea…”

Luni

Vio către Ghiusi: „Ai văzut, mă, că s-a dat o lege prin care instituţiile publice pot folosi de acum înainte fără probleme zilieri?”. „Ce te miri? Cred că s-or fi prins şi şefii din instituţii că e mai rentabil să lucrezi cu zilieri decât cu seralişti”.

Marţi

Nae poliţistul, în al nouălea cer. „Începeam să mă plictisesc la servici. Aceleaşi babe violate, aceiaşi evazionişti cu importuri intracomunitare…”. „Ai prins ceva nou?”. „Da, în zona Binşului. Doi gealaţi au furat un semafor. Am dat pe Gugăl şi n-am mai găsit aşa ceva pe tot mapamondul. Oameni ca la noi nu găseşti niciunde!”.

Miercuri

Circ la Consiliul Local cu privire la unirea oraşului cu Felixul. De teamă să nu le scadă procentul demografic, udemeriştii s-au abţinut. Un onorabil maghiar a încercat să explice de ce nu vor vrea ţăranii unirea cu municipiul. „Vor creşte impozitele şi nu-şi vor mai putea creşte animalele”. Bolovan l-a întrebat de unde ştie care va fi reacţia sătenilor. Consilierul a replicat: „Eu ştiu cum gândeşte un ţăran”.

Joi

După moda din Primărie, Sorbonica eliberează diplome în regim de urgenţă contra unei taxe de 200 de lei. Barney mi-a explicat: „Decât să ia secretarele 300 de lei pe sub mână, mai bine încasează Universitatea. În plus, a trebuit să ne adaptăm la alte universităţi. Pe la Vad şi Herculane diplomele se dau înainte de a începe cursurile”.

Vineri

Juji, mare suporteră a echipei de baschet, scandalizată: „I-ai văzut pe premier, pe sponsorul lui şi alţi dubioşi la finala cu băieţii noştri?!”. „Da, şi ce-i cu asta?”. „Ce instituţii avem… DNA-ul nu-i poate aduna cum îi adună la un loc un meci de baschet”.

Sâmbătă

Cetăţenii vor putea face sport în curtea şcolii, la ideea unor consilieri locali. Unul din ei a explicat: „Decât să-i vedem în faţă la un ABC cum beau bere la pet pe caiet, mai bine să se mişte”. „Ideea e bună, numai să nu se apuce să-şi ducă pet-urile pe teren”.

Dumnică

Doar cinci oameni au murit până să se refacă alveolele de calmare a traficului.


*
*