Retrospectiva săptămânii: Şeful Termoficare a stat trei zile în genunchi să se roage să nu vină gerul

Luni

Vio către Ghiusi: „Ai văzut, mă, ce fac tinerii din ziua de azi pe soclul statuii la care am contribuit și noi benevol, după tabel, cu solda?”. „Lasă tinerii să se distreze! Și apoi numai chestii de-astea se puteau face lângă o lucrare artistică de toată jena”.

Marți

A venit fostul Rector de la Cluj, băiatul ăla plin de importanță care a descoperit caloriferul. „După părerea mea de promotor al europenismului, nu văd ce rol are DNA-ul în sistemul nostru juridic”. „Adică e mai important caloriferul?”. „Ne tot legăm de marea corupție, dar cel mai periculos e bacșișul. La oameni mari ca mine – teme mari: bacșișul la frizer și ciocolata la asistentă”.

Miercuri

În excursie la Vadu Crișului. Într-o grotă, o făptură umană. „Nu aveți unde locui?”, m-am interesat. „Am o casă de pot întoarce Merțanul în sufragerie”. „De mâncare aveți?”. „Suficientă să hrănesc trei blocuri”. „Meserie?”. „Medic și conferențiar”. „Și ce căutați în grotă?”. „De la mine a copiat Targhet lucrarea de doctorat. Nu știi, mai întreabă lumea de mine?”.

Joi

Șeful veterinarilor, contrariat: „Așa ceva nu s-a mai pomenit! Au început să moară porumbeii și nu știm de ce”. „Au fost otrăvite parcurile?”. „Am verificat. Nici vorbă!”. „Înseamnă că e de la Târgul Pălincarilor. Că dacă un client de acolo suflă pe porumbei, le pică penele și adorm instant”.

Vineri

Șeful de la Termoficare, la ortopedie. „Ceva accident?”. „Nimic grav, am apă la genunchi”. „De la sportul de performanță?”. „De la rugăciuni. Am stat trei zile în genunchi să mă rog să nu vină gerul. Mi-am făcut praf meniscul, dar s-a meritat. De venea frigul, îngheța lumea în blocuri, că nu putem încă porni încălzirea”.

Sâmbătă

Managerul Toamnei orașului. „Îmi pare rău pentru cei care sperau că o să iasă nasol. A fost lume multă, distracție, iar financiar a fost perfect”. „Înseamnă că la anul va fi și mai bine”. „Să vedem… Că dacă ieșim pe plus, ne pune Bolovan să facem și Primăvara, și Vara, și Iarna orașului”.

Duminică

A scăzut brusc coeficientul de inteligență al orașului. Precis a venit în vizită ministrul Educației.


*
*