Retrospectiva săptămânii: Șeful de la Ape suferă după două lovituri năstrușnice

Luni

Vio către Ghiusi: „Văd că aveți și voi bețivii voștri. Oltean Csongor, aflat pe listele Udemereului, a fost prins beat la volan”. „Dar de ce e al nostru? Când e beat, e oltean, când e treaz, e secretarul de stat Csongor”.

Marți

Șeful de la Ape s-a plâns că a primit două lovituri: „Nu s-a aprobat amplasarea bâlciului în Lunca Crișului, deși noi am dat undă verde proiectului”. „Și care e a doua lovitură?”. „S-a terminat digul de pe malul stâng al râului, iar cei peste 500 de oameni de la ABA au trebuit să se mobilizeze ca să facă o factură către executant”.

Miercuri

Actorii au dat-o la întors: Un lider de opinie a pus în scenă spectacolul de teatru intitulat „Bolovane, frate, fă un pas în spate!”. „Păi, după ce l-ați înjurat, acum sunteți frați cu el?”. „Știi tu proverbul: fă-te frate cu dracu’ până treci puntea”.

Joi

Avram Iancu vrea să înoate trei zile și trei nopți în Balaton. Odeon s-a arătat revoltat: „Cum să vină Avram Iancu să înoate în lacul nostru? E ca și cum ar veni Kossuth să facă baie în Dâmbovița”. „Bucurați-vă, dacă poate înota trei zile, înseamnă că Balatonul e lac serios”.

Vineri

Coaliția Rogeriusz nu se lasă. Șeful a explicat: „Ați văzut că nu doar noi dorim să aruncăm gunoiul de-a valma, ci și bucureștenii?”. „Dar vouă vi se pare mult să dați 15 lei pe cap de locuitor, iar cei din Capitală plătesc 120 lei”. „Noi și dacă nu plăteam niciun ban, tot eram nemulțumiți, că tare ne enervează conducerea orașului”.

Sâmbătă

Au început Zilele Art Nouveau. Unul dintre organizatori mi-a explicat: „Deși s-au bucurat de mare succes, anul acesta nu mai facem proiecții pe ziduri pentru a evita aglomerația”. „Și cum o să sărbătorim?”. „Punem niște parasolare colorate deasupra străzilor, că prea s-au obișnuit oamenii să meargă cu capul în pământ”.

Duminică

Cel mai frumos cadou pentru copii, de ziua lor, a fost să le dăm o zi liberă părinților.


*
*