Retrospectiva săptămânii: Secretarul de la Ape explică de ce nu s-a putut amenaja malul Crişului până acum

Veşti bune aduse de secretarul de stat de la Ape în Bihor: „O să facem nişte diguri prin judeţ şi o să reparăm şi malul surpat din centrul oraşului”. „Costă mult o astfel de reparaţie? Că până acum nu s-a putut face”. „Nu-i o sumă foarte mare, dar dacă mai ceri şi şpagă 10% din lucrare nu ţi-o mai face niciun constructor”.


Luni

Vio către Ghiusi: „S-a rezolvat cu parcarea?”. „S-a rezolvat româneşte. Totul e ca înainte, doar amenda e mai mare”. „Las’ că nu-i rău. Măcar fomiştii o să lase maşinile la barieră, la intrarea în oraş”. „Şi ţie o să-ţi convină să-i auzi cum tropăie cu opincile pe Centru?”.

Marţi 

Secretarul de stat de la Ape are veşti bune: „O să facem nişte diguri prin judeţ şi o să reparăm şi malul surpat din centrul oraşului”. „Costă mult o astfel de reparaţie? Că până acum nu s-a putut face”. „Nu-i o sumă foarte mare, dar dacă mai ceri şi şpagă 10% din lucrare nu ţi-o mai face niciun constructor”.

Miercuri

Nae poliţistul, vigilent: „De când l–au prins pe colegul nostru cu mită, suflăm şi-n iaurt”. „Adică?”. „Nu-i mai lăsăm pe cei care aduc maşini din Germania decât dacă vin cu ele pe trailer sau la ştangă”. „Să audă nemţii că nu vă încredeţi în numerele lor provizorii, cred că v-ar lua tot batalionul la ştangă”.

Joi

Şeful Inspectoratului Şcolar: „Am decis să nu dăm diplome celor care au luat Bac-ul. La câtă carte ştiu, e suficientă şi o simplă adeverinţă”. „Rău am ajuns”. „Se putea şi mai rău. Că puteam să le punem doar o ştampilă pe braţ şi cu aia să se prezinte la examenul de admitere la facultate”.

Vineri

La examenul de definitivat doi preoţi au fost prinşi copiind. Extrem de Preasfinţitul a explicat: „Pe mine nu mă deranjează că băieţii ăştia fură, trebuie să se antreneze de pe acum în activitatea din parohie. Dar e grav că şi-au pierdut încrederea în Cel de Sus. Pastă dacă mergi la examen, tot speri să te ajute Dumnezeu”.

Sâmbătă

Mare adunare a dacilor de pretudindeni. Şeful lor, după o doză de novocaină: „Dacii au venit din spaţiu şi s-au stabilit pe teritoriul nostru. Restul sunt doar migratori şi vinituri”. „Deci românu-i dac 100%?”, am insistat. „Exact. Românu-i dac get-beget”.

Duminică

Cică tezaurul ţării a ajuns la noi în oraş. Fals, e de aproape un secol la Moscova.


*
*