Retrospectiva săptămânii: Rectorul nu mai ştie pe ce drum este Universitatea

Luni

Vio Apevistu către Ghiusi: „După ce că fondul de pensii e pe moarte, văd că se dau pensii suplimentare”. „Nu vorbi de pensii speciale, că și voi, apeviștii, ați beneficiat de așa ceva!”. „Măcar noi am făcut ceva pentru țară, nu ca parlamentarii, care iau pensii nesimțite”. „La așa oameni, așa pensii”.

Marți

Barney, în al nouălea cer: „Iată că, după 12 ani, am reușit să mai deschidem un domeniu doctoral, și asta datorită mie!”. „Înseamnă că sunteți pe drumul cel bun”. „Chiar nu mai știu pe ce drum suntem. Bine că unii deschid domenii doctorale și alți îi închid pe cei care le deschid. Și asta pentru o cravată și o icoană de plastic”…

Miercuri

În zona locuită de slovaci s-a înălțat o mândrețe de  cruce. Deputatul lor mi-a povestit. „Cel mai greu a fost să găsim materialul, ca să nu poată fi furată. Dacă-i din lemn o iau țăranii pentru foc, dacă-i din fier o iau țiganii pentru Remat”. „Și ce soluție ați ales?”. „Uraniu cu inserții de plutoniu”.

Joi

La Sânmartin elevii vor avea parte de o masă caldă. Un dascăl a explicat despre ce e vorba: „Decât cornul și laptele, mai bine o masă caldă”. „Nu veți avea probleme din punct de vedere financiar?”. „Nu, că o dată facem investiția: luăm o instalație de încălzit mese. Doar că, pentru a putea fi încălzite, trebuie neapărat să fie metalice”.

Vineri

Directorul economic din Primărie a găsit o soluție împotriva poluării de la ferma de porci. „Ați văzut că am reușit să rambursăm anticipat datoriile orașului? Și cum spuneau unii că avem un grad uriaș de îndatorare!”. „Dar ce legătură are asta cu ferma de porci?”. „Păi, cei care au mâncat rahat cu gradul de îndatorare mai bine să meargă să-și facă meseria la fermă. Și scăpăm și de miros”.

Sâmbătă

Se deschide Aquaparkul. Șeful acestuia s-a decis: „Nu mai avea rost să așteptăm, că ar fi crescut iar cheltuielile de investiții”. „Păi, ce mai trebuie să cumpărați? Nu ați primit investiția la cheie?”. „Dacă-l deschideam iarna ne trebuiau niște răngi ca să spargem gheața de la mal, să nu dea clienții cu capul când ies de pe tobogane”.

Duminică

Vandalii nu au vacanță. Au spart un automat OTL. Pe când le dă Poliția un binemeritat concediu?


*
*