Retrospectiva săptămânii: Pruncu’ lui Unchiu’ vrea să resusciteze Aeroportul

Luni

Vio către Ghiusi: „Am văzut şi eu primul război austro-ungar din istorie”. „Avem echipă, avem valoare! I-am învins cu bătrânii, că avem un portar care s-a născut înainte de a se inventa fotbalul”. „Dar jocul nostru cu Elveţia l-ai văzut?”. „Numai imnurile, că apoi am adormit de plictiseală”.

Marţi

La Medicină a ajuns decan pruncu’ lui Unchiu’. Proaspătul decan: „Pe lângă faptul că voi reface prestigiul facultăţii, nu cum dorea fraierul ăla care nici un CV nu ştie să facă, voi revitaliza şi Aeroportul”. „Păi de ce?”. „Când află italienii că eu sunt jupân, vor veni cu miile pentru diplome false”.

Miercuri

De câteva săptămâni plouă în neştire. Juji era şi ea foarte mirată. „Aşa ceva n-am mai văzut de pe vremea când mergeam la serenade pe deal la Ciuperca!”. „Şi atunci era umezeală mare?”. „Poţi şti… Că nu toate aveam bani să mergem cu prietenii la cabana Vadu Crişului”.

Joi

Nae poliţistul a răsuflat uşurat: „Bine că a scos Curtea Constituţională articolul ăla interpretabil cu privire la îndeplinire defectuoasă a sarcinilor de serviciu”. „Da’ tu ce ai de câştigat?”. „Mai bine să se spună despre mine că sunt prost, dar rămân în libertate, decât că sunt hoţ şi să ajung la pârnaie”.

Vineri

Conform unor cifre publicate de un site, spitalul de la noi a cheltuit cel mai mult pe substanţele diluate ale lu’ Sexi Pharma. Managerul, nervos: „Sumele sunt aberante. Noi n-am cheltuit atâţia bani în total pe medicamente, salarii, dezinfectante şi investiţii”. „Dar ei de unde au avut cifrele?”. „Ţinând cont de acurateţea lor, probabil că de la Ocolul Silvic”.

Sâmbătă

Motocicliştii s-au adunat la întâlnirea anuală. Organizatorul a declarat: „Am avut concursuri de  băut bere, de privit la stripteuze… Dar cel mai fain a fost meciul de fotbal”. „De ce?”. „La finalul meciului au schimbat tricourile, dar nu le-au putut da jos decât cu şpaclul”.

Duminică

Veşti bune pentru profesioniste. Se mai lungeşte centura cu 10 kilometri.


*
*