Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Rectorul Barney explică cum e cu legăturile din China

Luni

Vio către Ghiusi: „Nu e corect! Până să se dea în folosință noua Sală a Sporturilor, toată lumea spunea că aceasta a fost construită de către domnul ministru Cekescu”. „Exact. Și care e problema?”. „Problema e că acum, când trebuie făcute deja unele reparații, a fost realizată de nenorociții din Primărie”.

Marți 

Rectorul Barney: „Am avut contacte cu reprezentanții unei mici universități din China, cu 400.000 de studenți, dintr-un orășel de 10 milioane de locuitori”. „Și ce v-a venit să inițiați legături academice tocmai cu chinezii?”. „Păi, mi-au zis foarte mulți profesori că bieții noștri studenți se uită la cursuri de parcă ar fi în chineză”.

Miercuri

Puradel, revoltat la aflarea veștii că Maternitatea va fi reabilitată termic: „E deja al nu știu câtelea semn că gagiii vor ca neamul meu să dispară”. „Dar ce e rău că are loc reabilitarea termică? Măcar va fi mai cald în saloane…”. „Păi, tocmai asta e: că vreți să ni-i decăliți pe puradei încă de mici, ca apoi să se îmbolnăvească mai ușor”.

Joi

Nae polițistul: „Nu este zi să nu prindem zece drogați la volan!”. „De unde epidemia asta?”. „Cred că le e frică să se urce treji la volan, cu aglomerația asta din trafic”. „Înseamnă că Birtașul e de vină!”. „Păi, nu vezi că în Pasajul Magheru bietul șofer drogat a „încheput” pe înălțime, dar pasajul fiind foarte îngust, s-a izbit de el din lateral?”.

Vineri

Până și Tanti Zoe pensionara s-a prins de mârșăvia celor care ne conduc: „Adică întâi au mărit salariile bugetarilor și apoi, pentru că nu le ajung banii, ne cresc impozitul pe proprietate”. „Vă afectează puternic?”. „Nici nu știu dacă nu e mai rentabil să mă mut direct în criptă. Acolo nu îmi cer bani pentru căldură și curent, iar dacă nu plătesc impozit, ce-mi fac? Mă dau afară înainte de Înviere?”.

Sâmbătă

Un șef de la Lidl a explicat confuzia creată: „Am fost acuzați că am pus în vânzare oțet de vin neconform. Nimic mai fals: noi vindeam produsul ca vin, numai că era ceva mai acru”.

Duminică

În atenția politrucilor: nu mai umblați creanga la ore târzii pe străzi! RER a anunțat că va aduna gunoaiele și noaptea.


*
*