Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Odeon vrea şcoli maghiare pe malul izvorului Adona, pe Lacul Roșu și pe pârâul Paris

Luni

Vio către Ghiusi: „Ai auzit că Bolovan vrea să facă undă verde pentru tramvaiele care străbat orașul de la un capăt la altul?”. „Mă bucur să aud că va fi o undă verde. Mai aștept o undă albă și una roșie. Măcar atâta bucurie să avem și noi, ungurii, în Anul Centenarului”.

Marți

Odeon explică strategia învățământului în limbile minorităților: „Acum am cerut să avem o școală exclusiv maghiară și pe malul stâng al Crișului”. „Dar pe malul Peței nu faceţi nimic?”. „Ideea nu-i rea! Mă voi zbate să facem școli pe malul izvorului Adona, pe Lacul Roșu și pe pârâul Paris”.

Miercuri

Șeful piețelor, despre noile investiții: „Mai avem puțin și inaugurăm Piața 100. Alte condiții decât la Ocska!”. „Dar de unde vine numele 100? De la faptul că niciun client nu merge la Piață până nu are 100 de grame de pălincă-n el?”. „Cred că vine de la faptul că doar peste 100 de ani va face PSD-ul Sala Sporturilor pe amplasamentul vechi al pieței”.

Joi

Nae polițistul: „Să vezi ce am pățit. Nu bine am anunțat că am prins un mafiot, că foarte mulți cetățeni s-au strâns în fața arestului poliției scandând: Dragnea nu uita, a sosit și ziua ta!”. ”Și ce-i cu asta?”. „Greu i-am lămurit că în comunicatul inițial am omis să spunem că era un mafiot italian, nu unul teleormănean”.

Vineri

Ziua părinților adoptivi, la Grădina Zoologică. Directorul a făcut un scandal monstru: „Am cerut în mod expres să se amâne formalitățile de adopție”. „Dar până acum metoda a dat roade și au ajuns foarte mulți bani la stabilimentul pe care-l conduci”. „Eu nu vreau să am probleme cu popii. Dacă printre cei care fac adopții sunt și homosexuali?”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara, despre cum a petrecut de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice: „A fost un banchet pe cinste și trebuie să mulțumesc organizatorilor”. „Cine a organizat petrecerea?”. „Nu mai știu, dar mâncarea a fost gratis, apa minerală o minune și am dansat de am rupt pe muzica lui Gică Petrescu”.

Duminică

Adevăratul autobuz hibrid merge cu motorină și curent, iar șoferul cu vin și sifon.


*
*