Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Fostul City Menajer, proaspăt revenit în Primărie, are de ce să se teamă!

Luni

Vio către Ghiusi: „Văd că secuii au început lupta pentru autonomia teritorială, ba mai mult, cer și acte de identitate separate”. „Cred că-s niște fraieri, pentru că voi îi tratați mai cu respect decât frații lor din Budapesta. Faptul că au aprins niște focuri încă nu înseamnă nimic. Eu cred că le-au încins pentru că doreau să pornească instalațiile de făcut kürtős kalács”.

Marți 

Fostul City Menajer a revenit în Primăria pe care o veștejește pe Facebook de câțiva ani. „Fraților, după o luptă epică cu Covidul, am reintrat în arena publică. Dar cred că am îmbătrânit. Acum câțiva ani veneam pe cai mari, sub Bolovan, dar ca șef peste toți ceilalți în Primărie. De data asta am căzut la rangul de consilier al doamnei viceprimar. Tare mi-e teamă că, dacă mă dă afară și revin peste 5-10 ani, nu voi găsi disponibil decât postul de femeie de serviciu”.

Miercuri

Nae polițistul, despre farmecul meseriei: „Am depistat o rețea de falsificatori de bancnote, cu ajutorul unei prostituate. Femeia s-a plâns la Poliție că a fost plătită cu euroi falși, iar noi am mers pe fir”. „Și ce-i așa de neobișnuit?”. „Păi, banii erau falși, dar sifilisul pe care ea l-a dat clienților a fost veritabil”.

Joi

Puradel, nervos pe Bolovan din cauza traseului centurii Aleșdului: „Am postat o filmare în care Bolovan se ceartă cu oamenii revoltați”. „Dar văd că înjurăturile nu sunt ale localnicilor, ci ale tale. Pe tine de ce te deranjează traseul?”. „Păi, cum să nu fiu nervos? Prin noua investiție, noi, dacă ne montăm șatra în zonă, se cheamă că piranda mea a ajuns pe centură”.

Vineri

Un șofer de ambulanță a fost prins beat la volan. Omul le-a explicat polițiștilor că el nu bea niciodată la volan, ci se dă jos și „troscălește” în spatele ambulanței. „Totuși, nu crezi că riști viața pacienților, că și așa sunt destul de amărâți dacă trebuie transportați cu salvarea?”. „Tu habar n-ai câtă tărie îți trebuie ca să circuli prin nebunia asta de trafic. Iar de la mine până la sticla de spirt e doar un metru”.

Sâmbătă

Rectorul Barney a explicat de ce studenții non-UE plătesc mai mult la cazare: „Am făcut un calcul energetic și am constatat că, din cauză că majoritatea studenților non-UE vin din țările calde, temperatura în camere trebuie să crească la 28 de grade”. „Și pentru asta trebuie să plătească triplu?”. „În plus, trebuie să asigurăm și umiditate crescută, să se simtă ca acasă, așa că am amenajat și niște iazuri cu apă termală”.

Duminică

Birtașul a explicat ce s-a întâmplat când a trecut cu mașina pe roșu. „De fapt, pentru mine semaforul are o semnificație pur politică. Verdele e UDMR-ul, galbenul suntem noi, liberalii, iar roșu este PSD-ul. Iar eu, de câte ori aud de PSD, îmi vine să dau cu mașina peste ei”.


*
*