Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: De ce ar vrea Bolovan să cazeze refugiații în casele de pe strada Sucevei

Luni

Vio către Ghiusi: ”Ați amânat toate serbările de 15 martie. Chiar așa frică vă e de virusul din Asia?”. ”Noi știm ce periculoase sunt bolile asiatice, că doar de acolo am venit în Europa. Păcat că Odeon nu-și mai poate scoate costumul de husar de la naftalină”.  

Marți 

La ce puhoi de refugiați din Italia au venit peste noi, cazarea lor e o mare problemă. Bolovan a  găsit soluția: ”Nu are rost să-i înghesuim prin hoteluri și la Pădurea Neagră. Eu propun să-i băgăm în locuințele de pe Plevnei, Sucevei, Vladimirescu și Avram Iancu, că și așa se plâng locatarii că vreau să-i demolez. Acum o să plece singuri”.

Miercuri

Nae Polițistul, mândru: ”Ai văzut că au venit medicii militari să întărească controalele în vamă?”. ”Mă gândesc că-s foarte eficienți”. ”La început va fi mai greu, că ei sunt obișnuiți să trateze mai mult cirozele”.

Joi

Tanti Zoe pensionara, liniștită: ”Nu mi-e frică mie, maică, de virusul chinezesc! Eu am prins armata sovietică. Și atunci făceai febră de spaimă, respirai greu sub ei și la final te dureau toate oasele, dar am supraviețuit”.

Vineri

Puradel, oripilat de noile măsuri de igienă: ”Auzi la ei, să ne spălăm cât mai des pe mâini cu apă și săpun!”. ”Nu înteleg de ce e așa de greu să respectăm niște sfaturi ale medicilor?”. ”Vouă vă vine ușor, dar oamenii mei stau mai mult cu mâinile în buzunare, în ale altora, decât sub jetul de apă”.

Sâmbătă

Șefa de la Direcția de Sănătate Publică, obosită: ”Instituția nu este pentru gestionarea crizelor în sănătate, ci a crizelor de orgoliu ale șefilor de partid. Noi suntem puși politic și facem ce ne zice partidul”. ”Dar credeți că avem de toate ca să răzbatem prin gripă?”. ”Eu cred că înainte de toate avem nevoie de noroc, că sănătate au avut și cei de pe Titanic”.

Duminică

În județ a început fabricarea primului vaccin antigripal, cu ajutorul alambicurilor.


*
*