Retrospectiva săptămânii prin ochii lui Bihorel: De ce a evitat Bolovan să se întâlnească cu orădenii cărora le demolează casele

Luni

Vio către Ghiusi: „Ce frumoasă sărbătoare cu ocazia intrării trupelor române în oraș! E o chestie importantă, avem 99 de ani de administrație românească”. „Mi-a povestit și mie bunicul cum a fost. Cel mai mare merit al lui Traian Moșoiu este că ne-a scăpat de bolşevicii lui Bela Kun”. „Ehei, ce bun ar fi acum un Moșoiu, să ne mai scape încă o dată de ciuma roșie!”.

Marți 

Bolovan nu a vrut să se întâlnească cu viitorii demolați din strada Plevnei. „Ce să le spun? Demolare ușoară?”. „Păi, puteai să-l trimiți măcar pe un viceprimar să le explice cum vine treaba”, i-am reproşat. „Nu m-am riscat, că dacă-l luau de beregată îi pierea cheful să mai candideze în locul meu la funcția de primar”.

Miercuri

Puradel a comentat: „Ai auzit că șase lebede au căzut într-o mocirlă cu resturi de petrol la o rafinărie a austriecilor?”. „Și ce-i cu asta?”. „Vezi cum se întoarce roata? Acum 25 de ani ne acuzau pe noi că mâncăm lebedele din parcurile Vienei. Acum, când ei le distrug cu poluarea, nu zice nimeni nimic”.

Joi

Nae polițistul, fericit: „Luminate minţi au avut ăia care cer ca fiecare român care trimite în țară mai mult de 1.000 de euro să declare banii!”. „Ţi se pare că e o idee bună? Eu zic că-i tâmpită”. „Păi așa mai trăim și noi, cei de pe frontieră. Că dacă vin căpșunarii personal o să ne mai atenționeze și pe noi cu câțiva euroi să închidem ochii”.

Vineri

Șefa de la transplanturi, cu o mină veselă. „Vă văd foarte fericită. Au început oamenii să doneze organe? Că la Agenția de Transplant totul e la fel de neclar ca înainte”. „Au început oamenii să-şi recapete încrederea în noi. Dar cel mai tare mă bucur de faptul că a început sezonul pentru motocicliști”.

Sâmbătă

Juji, uimită de lipsa de reacție a autorităților: „Ne tot plângem că nu avem autostrăzi și nu vrem să le facem nici dacă pică din cer”. „Cum adică?”. „Ai auzit că asupra noastră s-a abătut un nor de nisip saharian? Noi mai trebuia doar să așternem ciment și la prima ploaie aveam autostradă în tot județul”.

Duminică

Senzațional. Oamenii s-au înghesuit să fie luați în balon. Pentru cauze caritabile.


*
*