Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Bolovan mărturisește cum a fost prins „zburând” pe șosea

Luni

Vio către Ghiusi: „Văd că până la urmă tot ați reușit segregarea mult dorită la Școala Bălcescu”. „Păi, nu era caraghios să se numească Școala Bălcescu și să se vorbească numai ungurește? Cum ar suna Școala gimnazială de limba română Petöfi Sándor?”.

Marți 

Bolovan a explicat cum e cu depășirea vitezei: „După ce mi-au luat carnetul, am convocat rapid o ședință cu colegii președinți de consilii județene din zonă”. „Asta ca să-i instruiască pe polițiștii de la ei să nu vă mai oprească?”. „Nu! Ca să urgentăm terminarea autostrăzii. Că dacă existau drumuri de mare viteză, cum facem noi spre Arad, rămâneam și eu cu permisul în buzunar”.

Miercuri

Nae polițistul, despre raziile la polițiștii de frontieră: „Câtă nedreptate li se face! Au fost duși la audieri, deși încă nu se terminaseră toate procedurile. Mai exact, perchezițiile nu au fost finalizate”. „Păi, n-au putut să le facă în trei zile?”. „La ce căsoaie au polițiștii, nu le ajunge organelor o lună să termine perchezițiile”.

Joi

Un grup de sportivi s-au obișnuit să facă baie la Silvaș în plină iarnă. Organizatorul a explicat: „De gerul Bobotezei apa a avut 6 grade. Acum 25 de ani, pe vremea asta înotam la copcă. Vrem să arătăm că peste încă 25 de ani Crișul va fi la fel de cald ca Peța”.

Vineri

A venit șeful pesediștilor la noi, să ia pulsul filialei. „Cum ați găsit organizația?”. „N-am ajuns la nicio concluzie. M-am chinuit să iau pulsul, dar aici e caz de moarte clinică”. „Și totuși, sunteți optimist?”. „Evident. Ăsta e paradoxul: de câte ori nu găsesc pulsul unei organizații, în compensare, mi se ridică tensiunea”.

Sâmbătă

Cu tanti Zoe pensionara despre Ziua culturii: „De ce n-ați mers la statuia lui Eminescu să depuneți o floare?”. „Păi, la etatea mea, am mers la Eminescu de ziua lui și am băut împreună o șampanie. Atunci mi-a explicat că, după părerea lui, plopii sunt pe invers, conform celebrelor versuri: pe lângă plopii fără soț”.

Duminică

Felicitări studenților de la Sorbonica pentru excepționalul act de bravură! Un grup de tineri au ieșit în centru la Hora Unirii. Acum 51 de ani.


*
*