Retrospectiva săptămânii prin ochii lui Bihorel: Bolovan a iluminat Primăria în roz cu gândul la şefii CJ

Luni

Vio către Ghiusi: „Am văzut că Şandor și Ianoș și-au mobilizat subalternii să protesteze că din cauza liberalilor nu-și iau salariile”. „Ideea nu-i rea. Când nu te mai duce mintea, scoți gloata la agitaţie. Pe de altă parte, e normal ca oamenii să fie îngrijorați că nu-și iau salariile”. „La câtă muncă prestează, eu zic să fie bucuroși că primesc leafa o dată la două luni”.

Marți

Bolovan a dat ordin să fie luminată Primăria în roz. „Asta înseamnă că totul e roz la voi în Primărie?”, l-am întrebat pe edil. Bolovan, printre sprâncene: „Este o formă de solidaritate cu cei care au cancer la sân. De fapt, noi ne-am gândit la șefii de la Judeţ. Ne este teamă pentru sănătatea lor, că zilnic se bat cu pumnii-n piept”.

Miercuri

Nae polițistul a făcut recensământul: „Ca să nu piardă pensiile grase, toți colegii mei trecuți de 30 de ani s-au pensionat. Am ajuns să-i luăm în serviciu pe cei care termină 8 clase”. „Păi și ăia n-o să se pensioneze?”. „Încă nu, că avem contract să stea până termină liceul. Și asta le ia vreo 20 de ani”.

Joi

La un liceu din oraș se învață chineza pe rupte. Un elev, dintre cei silitori, a explicat: „Adevărul e că, la cât de prost se predă în ziua de azi, pentru noi toate materiile par a fi în chineză. Așa că, dacă tot avem parte de chinezării, măcar să învățăm limba ca lumea, că o să ne folosească când vine lumea galbenă peste noi”.

Vineri

Tanti Zoe pensionara: „Ce se tot plâng tinerii că nu este apă caldă şi că nu se dă căldură?!”. „Dar pe dumneavoastră nu vă deranjează?”. „Păi în tinerețe un termos de apă caldă îmi ajungea la douăşpe partide de sex. Și dacă pereții erau înghețați nu dădeam jos șuba. Nu degeaba și acum zic iubiții că aveau impresia că se culcă cu o oaie”.

Sâmbătă

Puradel a mers la Zilele Revistei Familia. „Ce dracu’ cauți tu acolo? Că ăia n-au nici portofele groase și nici fier de recuperat”. „Am mers ca prostu’. Am crezut că-i Coaliția pentru Familie, aia care vrea să facă mulți prunci, în ciuda poponarilor”. „Și?”. „Și credeam că recuperez ceva sterilete, că ălea are mult haur”.

Duminică

Șoferii de duminică sunt de două categorii. Drogați și de parcă ar fi drogați.


*
*