Retrospectiva săptămânii: Patronul de la Pelican explică de ce a ales să vândă spitalul

Luni

Vio către Ghiusi. „Am înțeles că ați reușit să salvați un soi de vin distrus de comuniști”. „Exact. Bakator e un soi nobil. Vezi ce grijă avem noi de patrimoniul local?”. „Las’ că se va găsi un patriot de la noi să spună că a salvat soiurile de vie incendiate de Burebista!”.

Marți

Patronul de la Pelican: „M-am gândit să vând spitalul, că vin firme mari de afară”. „De ce așa de  brusc?”. „Au auzit că vin oamenii lui Ianoș să pună mâna pe Spitalul Județean. În condițiile astea, singura șansă de supraviețuire a cetățenilor rămâne spitalul privat”.

Miercuri

S-a făcut dreptate. Șefa de personal a Spitalului Județean și-a dat demisia pentru circul cu angajații de la UPU. „Vă simțiți vinovată?”. „Mă simt bărbată. Spre deosebire de medicii care fluturau demisiile, dar nu îndrăzneau să le depună, eu ce am zis am și făcut”. „Chiar credeţi că greviștii ar fi plecat din UPU?”. „Da, după orele de program”.

Joi

Cu ocazia schimbării șefului de la DIICOT s-au făcut sute de razii și zeci de rețineri. Nae polițistul m-a luminat. „Totul decurge conform planului”. „Totuşi, un mare interlop a scăpat. Cum se face că a aflat de descinderi?”. „Sincer, bănuiesc că e mâna statului paralel, care-și bagă piciorul în munca noastră de copoi”.

Vineri

Tanti Zoe pensionara, la Street Food. „Mi s–a făcut și mie, maică, de un burgher, așa că mi-am riscat jumătate de pensie”. „Dar de ce mâncați pe ascuns? Că cine are bani de street food e cineva în orașul acesta!”. „Nu vreau să zică lumea: uite la asta, a ajuns biata de ea pe străzi să mănânce, precis au dat-o copiii afară din casă!”.

Sâmbătă

Cel mai fain dansator de la noi a intrat în finala de la Românii au talent. „Lumea cârcotește că ești prea tatuat”. „Măcar am ce arăta”. „Te-au criticat că dansezi pe tocuri”. „Ei nici în bocanci nu-s în stare”. „Lume proastă și invidioasă! Cine speri să te voteze?”. „Evident, familia tradițională”.

Duminică

Fără ITP ți se radiază mașina. Pe cele cu număr de Bulgaria ar trebui să le baloteze.

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de cristi_h | 21 mai 2018 12:26

    mda, la unele tejghele erau cozi de trebuia sa faci street-fight ca sa prinzi un street-food… sugestie editiile viitoare ale festivalului halelii sa fie in Parcul 1 Decembrie, ca erau vineri cozi de masini pe traseul ocolitor chiar mai mari decat cele de la tejghele…