Retrospectiva săptămânii: Odeonul s-a bucurat degeaba de demiterea prefectului

Luni

Vio, către Ghiusi: „Bine că v-ați angajat tot partidul la Consiliul Județean, dar a trebuit să vină Bolovan să facă site-ul instituției și în maghiară”. „Intenționat n-am vrut să fie și în ungurește. Să nu vadă alegătorii noștri că acolo noi nu făceam nimic”.

Marți

Prefectul a fost demis și repus pe post în aceeași zi. „S-a bucurat degeaba Odeonul, așa este procedura acum”. „Dar ce ai în geantă?”. „Mi-am cumpărat niște ascuțitori, că au fost numiți noii subprefecți și vreau totuși să le dau și lor ceva de lucru”.

Miercuri

Puradel, despre sentințele în cazul Ortiteag: „Bănuiesc că ești revoltat că vreo zece cosângeni de-ai tăi au intrat la pârnaie pentru scandal, distrugere și vătămare corporală”. „Ai să rămâi surprins. Sentința e nedrept de blândă. Speram să ajungă mai mulți la beci. Unde mai găsești loc cu trei mese pe zi?”.

Joi

Șeful de la ITM mi-a explicat: „Angajații mei credeau că GDPR-ul e o treabă serioasă”. „Și nu este?”. „Nu. Ei doreau ca nu doar numele să le fie anonimizate în declarațiile de avere, ci și declarațiile propriu-zise. Adică averea să fie trecută doar cu inițiale și, la fel, sumele din conturi să aibă expusă doar prima cifră”.

Vineri

Conform unui studiu al RAR, o treime din mașinile aflate în trafic prezintă defecțiuni. Șeful a explicat cum vine asta: „Tot a treia mașină care trece pe lângă tine te poate izbi dacă i se rupe direcția”. „Studii despre șoferi nu s-au făcut?”. „La cum se circulă, cred că o treime ar trebui să conducă mașinuțe la stabilimentul de la Nucet”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara, despre mărțișoare: „Este un obicei foarte vechi. Țin minte că primul mărțișor pe care l-am primit era din piatră, că încă nu se descoperise fierul și plasticul”.

Duminică

A crescut și la noi nivelul de trai, dacă se vând la greu droguri prin fața mall-urilor.


*
*