Retrospectiva săptămânii: Ianoș dezvăluie adevăratul scop pentru care cere demisia prefectului

Luni

Vio către Ghiusi: „Dacă fac o socoteală și scădem miniștrii așa-ziși liberali puși de Iohannis, voi, ungurii, aveți mai mulți miniștri decât PNL-ul”. „Păi, la cum arată acum urmașii Brătienilor, să se bucure că nu-i folosim ca șoferi sau ușieri la Palatul Parlamentului”.

Marți

Ianoș vrea să vină acasă pe cai mari: „Am cerut demisia prefectului, pentru că acolo trebuie să-mi pun eu sluga”. „Și care e scopul?”. „Scopul meu în mod sigur va scuza mijloacele. Nici nu o să apuce Bolovan să dea o Hotărâre de Consiliu Județean, că prefectul meu o să i-o și trântească”.

Miercuri

Rectorul Barney, nervos: „Am văzut și eu că Justiția a pedepsit-o pe plagiatoarea de la Medicină. Presa caută numai senzaționalul ieftin!”. „Și care ar fi senzaționalul scump?”, l-am provocat. „După mine, știre ar fi dacă s-a găsit un sorbonel care să nu poată fi acuzat de plagiat”.

Joi

Puradel, revoltat la culme: „Ce-i cu sloganurile astea naziste de la Primărie? Cică: nu muncești, nu primești! Păi, tocmai asta e esența, să primești fără să muncești”. „Dar ce-i rău ca asistații să mai facă și muncă în folosul comunității?”. „Mi se pare absurd, ei nu fac muncă nici în propriul folos și o să o facă în folosul comunității?!”.

Vineri

Nae polițistul, despre reclamațiile unor locatari: „Oamenii sunt revoltați că li se asfaltează strada și va avea numai 5 metri”. „Și nu au dreptate?”. „Cum să nu! Și-au pus casele bot în bot, la 4 metri distanță și ei vor drum mai lat”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara: „E o minciună, maică, că față de anul trecut au crescut cererile pentru ajutor de încălzire doar de 4 ori”. „Dar care e cifra reală?”. „Au crescut de 30 de ori, numai că pe o mare parte dintre cei care ar putea primi ajutor măsura îi lasă rece. Că ei au plecat la loc cu verdeață, de unde a dispărut durerea, întristarea și gigacaloria”.

Duminică

A apărut o carte despre Metallica. O fi legată de fosta fabrică de aragazuri?


*
*