Retrospectiva săptămânii: Frații suedezi sunt supărați că n-au mai putut beli România de 2 miliarde de euroi

Luni

Vio către Ghiusi: „Am văzut că Cechescu bagă bani la greu în creșele din municipiu”. „Nu-i de mirare. Știi că partidul lui a propus, la sugestia lui Orban, să stimuleze natalitatea. Și cred că modelul pe care doresc să-l urmeze este Husarul amator”.

Marți

Frații suedezi sunt tare supărați că n-au mai putut beli România de 2 miliarde de euroi. „S-au tâmpit și americanii ăștia, au devenit niște comuniști”, mi-a zis unul dintre ei. „Pe ce vă bazați?”. „Păi, în loc să dea dreptate capitalului privat, ajută Statul. Bine că n-am pământ în State, că mi-e frică de o colectivizare”.

Miercuri

Tanti Zoe pensionara, siderată: „Auzi, maică, cică s-a băgat un tren privat de la Oradea la Cluj și biletul costă 24 de lei”. „Și ce-i cu asta?”. „Iar pentru studenți e numai jumătate. Adică mai puțin decât era blatul pe vremea studenției mele”.

Joi

De Revelion a fost puhoi de lume în Piața Unirii. Nae polițistul a tras concluziile: „După socotelile mele, la distracție au participat 10.000 de oameni și 5.000 de câini”. „Dar ce căutau câinii la petrecerea de Revelion?”. „Au fugit din curți și au ieșit pe străzi, înnebuniți de zgomotul petardelor. Credeau, săracii, că a izbucnit războiul în Ucraina”.

Vineri

Ianoș nu-și mai poate șterge zâmbetul de pe buze: „Eu deja mă consideram la pensie, când a venit pleașca asta cu intrarea la guvernare”. „Și de ce ești așa vesel?”. „Păi, iar trebuie să scot la mezat funcțiile din deconcentrate și să trimit activul de partid să lucreze în aparatul central. Câștigul e dublu! Scap de dușmani și umplu pușculița”.

Sâmbătă

Noul subprefectuț a făcut o observație corectă: „Blestemul lui Bolovan lovește din nou. Cât era primar, a luat-o la vale Dealul Ciuperca. Acum, că e șef la Județ, s-a prăvălit o stâncă la cascada Vadul Crișului”.

Duminică

Baschetbaliștii au ieșit din izolare și au putut merge din nou la masă la cârciuma șefului.


*
*