Retrospectiva săptămânii: Fostul vânzător de cartele telefonice a revenit în parlamentul orășenesc

Luni

Vio către Ghiusi: „Văd că deja ați implicat și Poșta Română pentru a maximiza șansele lui Viktoraș la alegeri. S-au găsit plicuri cu voturi ale opoziției aruncate la gunoi”. „La cum merge Poșta Română, mai bine adunam voturile ungurilor din Ardeal cu poștalionul, așa că nu e vorba de nicio conspirație”.

Marți

Fost vânzător de cartele telefonice, fost ajutor de șef de câine lup pe la Ambulanță și fost consilier local, Lesepeu’ a ajuns din nou în parlamentul orășenesc. „Eu depun jurământul de consilier, dar nu cred că era cazul. Așa cum am mers la Ambulanță luni întregi fără să fiu angajat acolo, tot așa am venit și la ședințele de Consiliu fără să fiu consilier, sperând că-mi dau ăștia indemnizația”.

Miercuri

Nae polițistul, puțin contrariat: „Au venit la sediul Poliției niște polițiști să facă percheziții altor polițiști. Grele vremuri trăim de-am ajuns să ne arestăm între noi”. „Dar ce au dorit de fapt?”. „E o reglare de conturi între două tabere, dar totul se va termina cu bine”. „Cum anume?”. „Prin pensionare”.

Joi

Tanti Zoe pensionara, despre pericolul nuclear: „Pe vremuri toată lumea lua pastile din astea de iodură, fie că era vorba de pericol nuclear, sau că era numai pericol comunist. Mie mi-a zis soțul că i-au dat pastile de iodură și în armată”. „Sigur i-au dat pastile cu iod?”. „Poate că memoria îmi joacă feste, că a trecut multă vreme de atunci, s-ar putea să fi fost vorba nu de iodură, ci de bromură”.

Vineri

Flăcăul care a pus Binșul pe hartă după ce a vândut benzină la preț de stupefiante a trebuit să-și închidă afacerea timp de o lună. „Au venit ăștia de la Antifraudă și au pus lacăt pe benzinărie pentru 30 de zile”. „Și ce o să faci?”. „Pornesc benzinăria de mâine și, în plus, îi las și fără lacăt”.

Sâmbătă

Birtașul mi-a explicat că prin centru vor circula 700 de trotinete. „Și nu va fi periculos pentru pietoni?”. „Păi, o să facem un proiect european pentru o stație de salvare și o ortopedie mobilă în Parcul 1 Decembrie”.

Duminică

Volodimir Zelenski va vorbi în Parlamentul României. Adică mai des ca Iohannis.


*
*