Retrospectiva săptămânii: Fostul menajer de la Municipal bagă delaţiuni la greu

„Mă, ăştia au adus aparate second hand la mâna a treia!”, zice fostul menajer de la Municipal. „De unde ştii?”. „Eram în comisia de recepţie. Ambalajele sunt folosite, la fel şi folia cu care s-au împachetat sculele”. „Şi ce te deranjează?”. „Păi dacă la stat se aduc aparate, cei de la privat din ce-şi mai câştigă existenţa?”.

Luni

Slovacii au făcut mare sărbătoare: cu pălincă de cartofi, cu prăjitură din cartofi, mititei din cartofi şi cu cartofi din fulgi. „Voi ce serbaţi?”. Mi-a răspuns unul: „Faptul că şeful nostru a fost declarat incompatibil fiindcă şi-a angajat neamurile la cabinetul parlamentar. Să mai stea şi altul la Bucureşti, adică eu, de exemplu”.

Marţi

Vio către Ghiusi: „Ai văzut ce echipă bună avem, de ne-au bătut şi pensionarii ăia de greci!?”. „Nu-s chiar aşa slabi nici grecii. N-ai văzut că au avut mai multe şuturi spre propria poartă decât aţi dat voi cu atacanţii voştri de toată jena?”.

Miercuri

Mişcarea Populară s-a unit cu Forţa Civică şi au dat un partid nou, Mişcarea Civică. Şeful Mişcării explica: „I-am lămurit că unirea face putere. Noi suntem atât de puţini că nici nu porneşte liftul cu noi. Prin venirea celor doi de la Forţa Civică ne-am dublat membrii, ceea ce n-a reuşit niciun partid în ultimul an”.

Joi

Fostul menajer de la Municipal bagă delaţiuni la greu. „Mă, ăştia au adus aparate second hand la mâna a treia!”. „De unde ştii?”. „Eram în comisia de recepţie. Ambalajele sunt folosite, la fel şi folia cu care s-au împachetat sculele”. „Şi ce te deranjează?”. „Păi dacă la stat se aduc aparate, cei de la privat din ce-şi mai câştigă existenţa?”.

Vineri

Tanti Zoe pensionara: „Cine a murit, maică, de-i zice Black Friday?”. „Aşa se zice când sunt mari reduceri”. „La ce se fac reduceri?”. „La orice”. „Deci dacă iau cu vecina un sicriu, ne îngroapă pe amândouă la preţ de una?”.

Sâmbătă

Baschetbaliştii s-au întors din Turcia cu toxiinfecţie alimentară, de la peşte. Şeful clubului era liniştit: „Le-am zis să nu intre în contact cu peştele. Bine că au făcut numai toxiinfecţie, şi nu ceva boală venerică”.

Duminică

Cum se face mai nou gargară: spui că dai bani pentru Autostrada Transilvania.


*
*