Retrospectiva săptămânii: Fosta şefă de la APM ar putea să-şi deschidă un salon de epilare

Nora fostului consilier pesedist, nedumerită că a fost dată afară de la APM. „Păi nu câștigă tata socru alegerile?! Să vezi cum umplem iarăşi posturile din deconcentrate! Că dacă ar fi după fraierii ăștia de tehnocrați, nici să furi nu mai ai voie în țara asta”.

 Luni

Vio către Ghiusi: „Să vă mai aud că sunteți mai civilizați ca românii şi tobă de cultură… Uite, la noi cultura a ajuns în cele mai îndepărtate sate!”. „Lasă gargara și dă exemple”. „Păi uite, avem cultură până și în comuna Tinca. Una de cannabis, care deja a produs câteva sute de mii de lei”. „Cred că asta este singura formă de cultură din care se pot scoate bani”.

Marți

Nora fostului consilier pesedist, nedumerită că a fost dată afară de la APM. „Păi nu câștigă tata socru alegerile?! Să vezi cum umplem iarăşi posturile din deconcentrate! Că dacă ar fi după fraierii ăștia de tehnocrați, nici să furi nu mai ai voie în țara asta”. „Și până o să te pună din nou șefă ce faci?”. „Nu-ți fie frică, am avut timp să agonisesc destul. În plus, vreau să-mi deschid un salon de epilare, că tot mă pricep în domeniu”.

Miercuri

Zeciştii de la Bac și Evaluare au fost premiați. Un organizator le-a explicat: „Am decis să vă dăm nișe bani în semn de apreciere”. Un proaspăt premiant a replicat: „Sper că recunoștința nu se oprește aici”. „Din păcate, ăștia sunt ultimii bani pe care-i veți vedea în România. Scopul nostru este să vă alungăm ca să rămână pe posturi babane doar loazele de partid”.

Joi

Ca de obicei, iarna ne-a luat prin surprindere, iar la munte a nins. Nae polițistul, enervat: „Pe noi ne scot să dirijăm circulația, dar trebuie să fii de la Filarmonică ca să poți degaja mașinile împotmolite”. „Păi nu s-au pregătit drumarii cu sare, utilaje și alte cele?”. „Tu nu știi cum se fac licitațiile? Cred că nu au sare nici cât să-și pună la micul dejun pe pâine”.

Vineri

Și totuși, se dau examene pentru directorii de şcoli. Inspectorul șef, ofticat: „E o catastrofă pentru partid! Pentru prima oară ai noștri trebuie să dea concurs pe bune. Asta nu-i discriminare, e decimare!”. „Nu-s vorbe grele?”. „Nu, că și eu am pățit la fel. Deşi eram singur, aveam subiectele şi sprijinul partidului, a trebuit să dau examen de trei ori”. „De ce?”. „Degeaba aveam subiectele, cineva trebuia să mi le și scrie pe hârtie”.

Sâmbătă

Scandal cu parcarea din centru. Dirigintele de șantier mi-a explicat: „Firma mea trebuia să câștige licitația. De aia am și anulat-o de două ori. Pentru că n-am luat potul, acum îi sabotăm pe constructori, să se învețe minte!”. „Dar nu-i în paguba cetățenilor?”. „Mi se rupe mie de orădeni. Noi suntem din Cluj”.

Duminică

Șoferul care a făcut accidentul pe Decebal avea uşoare urme de sânge în alcool. Pe lângă pagubele mașinilor, acum va trebui să cumpere și un alcooltest nou, că pe cel vechi l-a defectat.


*
*