Retrospectiva săptămânii: Explicaţiile primarului despre frigul din apartamente, în „traducerea” lui Bihorel

Luni

Vio către Ghiusi: „S-a umplut râul de cormorani. Lumea zice că au venit din Ungaria ca să ne mănânce peștii”. „Persze, la tot ce se întâmplă rău noi suntem de vină. Da’ de ce nu zici că tot noi am adus și lebedele, ca să aibă tot romul ce să halească pe gerul ăsta?”.

Marți

Bolovan, luat la rost din cauza gerului din apartamente: „Frigul din case este de fapt un plan bine gândit ca să creștem turismul în oraș”, a răspuns el. „Dar ce legătură are una cu alta?”. „Când află turiștii că avem cele mai țapene femei din țară, să vezi cum vin buluc la noi”.

Miercuri

Tanti Zoe pensionara căra niște sacoșe pline cu sandviciuri. „Munciți la ceva asociație caritabilă?”, am abordat-o. „Nu, dar m-am gândit să dau pomană acum, în ianuarie, că de sărbători toți calicii au primit de mâncare”. „Și de ce mergeți la Miliția de frontieră, vreți să hrăniți niște refugiați prinși pe fâșie?”. „Nu, vreau să-i hrănesc pe băieții care stau de pază la poartă”.

Joi

Ianoș mi-a explicat cum vine treaba cu gaura de la Buget: „Tehnocrații, spre deosebire de noi, politrucii, sunt mai fraieri. Ei au făcut o singură mare gaură, care a sărit imediat în ochi”. „Și voi cum ați făcut?”. „Noi anual am făcut găuri mai multe. O dată ca să nu se prindă proștii care ne-au votat, apoi că dacă avem găuri destule, putem juca golf”.

Vineri

Revin pe străzi hingherii de mașini. Juji comenta: „Acesta-i abuz pe față! Adică să dăm 500 de lei numai pentru o parcare greșită?”. „Dar ți se pare normal ca toți plăvanii să parcheze aiurea?”. „Nu. Pe ei n-au decât să-i amendeze. Dar nu-i corect să mă amendeze pe mine dacă stau cu șoferul pe bancheta din spate a mașinii, că eu nu parchez. Eu fac sex”.

Sâmbătă

Laci baci, din nou pe fază: „Hat io așa porcărie ca la UDMR nu am văzut. Ei sunt dirijați de FIDESZ, dar bat palma cu PSD”. „Și ce e de făcut?”. „Dacă trebuie, ei fac alianță cu partidul lui Putin și cu Kim Joug Un, numai să fie tot timpul la bograci, adică la ciolan, cum ziceți voi”.

Duminică

Am fost la expoziția de porumbei voiajori. Ehei, unde a ajuns tehnologia comunicării…


*
*

Women Moncler delmas Trench Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler meille Padded Jacket Beige Sale Online 2016 Women Moncler lissy Padded Jacket Sky blue Sale Online 2016 Moncler Sleeveless Striped Stretch Dress White Blue Mens Moncler Lightweight Puffer Down Vest Black On Sale Women Moncler renne Padded Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler joux Padded Jacket Grey Sale Online 2016 Mens Moncler Morane Logo Stripe Down Jacket Black On Sale