Retrospectiva săptămânii: Depanatorul, fericit că ar putea rămâne cu cele 5 milioane de euro şutite

Luni

Vio către Ghiusi: „Ai văzut ce oameni mari de stat avem? Unul mai genial ca altul. Trebuie să recunoști că numai la noi se aplică egalitatea de șanse, așa încât o secretară să fie unsă șefă peste purtătorii de pulane şi o sondistă să ajungă prim ministră”. „Auzi, să nu vă mai aud zicând că noi, ungurii, vorbim incorect, că vă dau cu imunoglobina în cap!”.

Marți

Depanatorul, la un pas de fericire: „Dacă lucrurile merg bine, scap și de înregistrările SRI, și de paguba de la Consiliul Județean”. „Cum ai reușit?”. „Chiar nici nu mă mai deranjează să fac un an de pușcărie și să ies curat. Important e ca banii să rămână la mine, că nu strângeam 5 milioane de euro nici dacă reparam 5.000 de televizoare”.

Miercuri

Targhet, prin oraș. „Văd că i-ai mai lăsat niște cadouri otrăvite ministrei care te-a înlocuit”. „Eu le-am spus că o să-i ajungă blestemele brancardiologului…”. „E adevărat că ai adus un tip greşit de medicamente pentru imunitate?”. „Nu-i vina mea, că eu nu mă pricep la medicamente. Ocupația mea era să rezolv licitațiile cu ambulanțele și cu aparatura medicală, că de-aia m-a trimis traficantul de petrol la București”.

Joi

Nae polițistul: „Cred că încet-încet facem ordine în țara asta. Colegii de la Jandarmerie au amendat niște cetățeni care umblau cu câini fără botniță”. „Da, mă, ce mare realizare! Și cum le-a venit ideea?”. „Păi șefa supremă, secretara din Teleorman, a cerut să se pună botniță câinelui de pază al democrației, presa. Iar jandarmii atât au reținut, câinii”.

Vineri

În sfârșit și o veste bună. Dintr-o cană de fericire s-au strâns destui bani să se cumpere niște purificatoare de aer la spital. „Bravo, copii! Ați făcut o treabă bună!”. „Nu ne vom opri aici. Din păcate, nevoile în spitale sunt atât de mari, că nici dacă am vinde Cana Galileii n-am putea strânge destui bani”.

Sâmbătă

Gest riscant al viceprimarului. „Am decis să facem un pasaj subteran care să iasă la suprafață pe lângă Poliție”. „Și nu vă veți ciocni de conducte?”. „Nu, că le-am deviat”. „Dar arestul Poliției l-ați deviat? Că și acela-i la subsol…”.

Duminică

Avionul de la Dusseldorf a ajuns din cauza intemperiilor la Sofia. Vorba aia: ce căuta neamțul în Bulgaria?


*
*